spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăAniversatGorj: Cererile pentru șomajul tehnic, în creștere

  Gorj: Cererile pentru șomajul tehnic, în creștere

  Ne apropiem de data limită privind relaxarea restricțiilor și, în Gorj, momentul în care economia va tura din nou motoarele, este departe . Numai astăzi peste 1000 de contracte de muncă au fost suspendate, numărul total al angajațior trimiți acasă, pentru o perioadă limitată, ajungând la 11048. Potrivit ITM, în Gorj, la ora actuală, figurează activi 650001 de angajați.

  Guvernul a anunțat că șomajul tehnic ar putea fi prelungit şi după 15 mai pentru anumite categorii. La Gorj cererile privind suspendarea contractelor nu mai contenesc. Numai în ultimele 24 de ore angajatorii au trimis către insituțiile abilitate peste 1000 de cereri care vizau ajutor financiar. Apoximativ 17% din firmele din județ au apelat la somaj tehnic.  “Astăzi s-au înregistrat 11048 de contracte individuale de muncă suspendate, cu 1.121 mai multe decât ieri, când au fost raportate 9927 de suspendări și  cu 315 mai multe decât vineri, 08.05.2020”, a transmis ITM Gorj.

  Concedieri colective, mai puține

  Tot din statisticile ITM Gorj reiese că pandemia a fost un respiro pentru societățile din Gorj care au apelat la somaj tehnic ocolind astfel concedierile colective care erau o practică în această perioadă a anului. “Dintr-o situatie comparativa intocmita pentru perioadele ianuarie- aprilie 2019 – ianuarie – aprilie 2020, de Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj, cu privire la concedierile colective care au avut loc la nivelul judetului, se constata o scadere a numarului de persoane afectate de o astfel de decizie:

  – În anul 2019, cinci angajatori au raportat concedieri colective, fiind afectate 664 de persoane;

  – În anul 2020, patru angajatori, fiind concediate colectiv 393 de persoane”, a mai transmis ITM Gorj.

  Astăzi, în județ, figurează 7111 de angajatori.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!