spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăCultura„Hai cu clasa la activitățile educativ-recreative de la muzeu!”

  „Hai cu clasa la activitățile educativ-recreative de la muzeu!”

  „Hai cu clasa la activitățile educativ-recreative de la muzeu!”, putem citi pe pagina de Facebook a unei instituții din Gorj. Începutul de an școlar a adus noi participanți la activitățile educativ-recreative de la Muzeul Județean Gorj, printre care, chiar o întreagă clasă de elevi de la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Târgu Jiu, însoțiți de doamna învățătoare.

  Îndrumați de mentorul atelierului de pictură, copiii au pictat pe frunze de vie și pe MDF, au aflat despre tradițiile de toamnă, printre care „Cârstovul viilor” și „Ziua șarpelui” și au vizitat o parte din expoziția Muzeului de istorie. Cu toții s-au simțit minunat și au spus că vor reveni.

  Activități variate și chiar la cerere

  Organizatorii îi așteaptă, în această toamnă, atât pe gorjeni cât și pe turiști cu activități variate, cu povești despre trecutul Gorjului, vizitare de expoziții de istorie, artă și etnografie și cu ateliere de pictură, modelaj, decupaj, foto, vioară, chitară, canto, caraoke, dans, artă decorativă, țesut și altele, fiind deschiși inclusiv la propunerile participanților.

  De asemenea, în decembrie, muzeul vă așteaptă la Atelierul lui Moș Crăciun, unde puteți experimenta pictura pe globuri, realizarea de decorațiuni de Crăciun, veți putea participa la atelierele de colinde și la alte activități interesante.

  Toate acestea fac parte din Programul de Educație Muzeală, se desfășoară în fiecare vineri, iar activitățile din luna septembrie sunt, deja, stabilite și pot fi consultate pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Materialele sunt puse la dispoziție, ca și mentorii, de către muzeu, iar lucrările rezultate în cadrul atelierelor sunt luate acasă de participanți.

  Înscrieri

  Înscrierile se fac la sediul muzeului, din Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8, jud. Gorj, sau la Muzeul de Artă (Str. Traian nr. 2, Târgu Jiu, Gorj), în limita locurilor disponibile. Preț bilet/2 ore: 10 lei Relații suplimentare: 0766.314.582

  Biletele pot fi cumpărate conform următorului program:

  Luni-vineri: 7.30 – 16.30

  Sâmbătă-duminică: 7.30 – 13.30

  Programul de Educație Muzeală este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: