spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesÎn ce condiții ar intra Municipiul Târgu Jiu în carantină!

  În ce condiții ar intra Municipiul Târgu Jiu în carantină!

  Autoritățile județene ia în calcul impunerea carantinei și în unele localități din județul Gorj. Pe lista neagră se numără și Municipiul Târgu Jiu, oraș care a intrat în scenariul roșu în urmă cu două săptămâni. În present rata de infectare din Târgu Jiu este de 3,49 la mia de locuitori.

  Prefectul județului nu este optimist în ceea ce privește situația îmbolnăvirilor la nivelul Municipiului Târgu Jiu. Cosmin Pistol vorbește despre posibilitatea impunerii unei carantine la nivelul reședinței de județ. “În ceea ce privește carantina de noapte, se aplică în continuare contravenții. Mai mult, iau în considerare, odată ce se va depăși indicele de 4 la mie, să carantinăm, și o spun pentru prima dată public, municipiul Târgu Jiu. Uitați-vă ce s-a întâmplat în alte municipii reședință de județ, unde nu s-a intervenit și au pierdut situația de sub control”, a declarat prefectul Cosmin Pistol.

  Măsuri radicale

  Primarul Municipiului Târgu Jiu îl contrazice categoric pe prefect.Marcel Romanescu susține că  dacă cetățenii țin cont de sfaturi, nu se va ajunge la restricționarea activităților. “Nu este cazul unei carantine, în acest moment, la nivelul municipiului Târgu Jiu! Nu trebuie să ne hazardăm acum cu astfel de propuneri și sper ca autoritățile județene să nu facă la un moment dat greșeala să ia o asemenea decizie fără să mă consulte în calitate de reprezentant al orașului. Continuăm să luăm toate măsurile care țin de Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru a limita riscul infecției cu COVID-19. Mizez, totodată, pe responsabilitatea dumneavoastră, a cetățenilor, și fac un apel pentru respectarea regulilor impuse de autorități, mai ales în ceea ce privește evitarea zonelor aglomerate și purtarea măștii. Pe lângă riscul creșterii numărului de infectări, ne-am putea lovi, la un moment dat, de impunerea unei carantine la nivelul municipiului, ceea ce nu este de dorit. Știu, astfel de măsuri radicale sunt discutabile și crează controverse, dar ne-am putea regăsi într-o asemenea situație.Avem instituții care se implică, o echipă medicală profesionista care depune eforturi uriașe în aceasta luptă, chiar și primăria a detașat câteva zeci de persoane către DSP, Politia Locală a intrat în subordinea Ministerului de Interne și acționează conform directivelor de acolo, luăm toate măsurile recomandate de specialiști. Sunt convins că dacă lucrăm împreună, dacă respectam toate aceste eforturi, vom trece cu bine peste această perioadă tulbure”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: