spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăCulturaIstoria Târgu Jiului, disponibilă pe Internet. Platformă realizată de doi elevi olimpici

  Istoria Târgu Jiului, disponibilă pe Internet. Platformă realizată de doi elevi olimpici

  Istoria municipiului Târgu Jiu în texte și imagini va fi transpusă într-un site, care va fi realizat cu ajutorul a doi liceeni olimpici. Aceștia s-au oferit să-i dea o mână de ajutor lui Ion Țârlea, un pasionat de istoria locală, care deține o colecție impresionantă de fotografii vechi.

  Cei doi tineri vor concepe un site cu tot materialul de fotografii document obținute de Ion Țârlea.

  „Credeți în minuni? Dar în tânăra generație? Am creat “Târgu Jiu Odinioară” cu speranța de a deveni o oază virtuală, o evadare din cotidian, o întoarcere în timp printre oamenii vremurilor de de altădată, o nostalgică fereastră ce poate naște amintiri, melancolii, trăiri, pilde, bucurii sau uneori doar o blândă desfătare a privirii, o fereastră care să ne arate rădăcinile, să ne reamintească de unde venim, pentru a ști mai bine cine suntem și poate, să ne arate o cale…o altfel de cale… De-a lungul celor peste 10 ani în care activitatea paginii s-a desfășurat pe Facebook, destinul meu s-a schimbat într-o manieră neașteptată împletindu-se cu evoluția ei și cu oamenii pe care i-am cunoscut în această lume virtuală și dincolo de ea.

  Recent, doi adolescenți, doi elevi din elita tinerei generații, doi olimpici a căror impresionantă activitate școlară și extrașcolară constituie un real motiv de mândrie pentru învățământul gorjean, mi-au făcut o propunere extraordinară. Fără nici un fel de apel din partea mea, fară nici o influență din exterior, inițiativa aparținându-le în totalitate, voluntar, mi-au făcut surpriza de a-mi propune să construim împreună o platformă pe internet, în afara acestei rețele de socializare, o platformă în care să expunem o parte din activitatea de aici a “Târgu-Jiului-de-Odinioară” spre a-i spori, astfel, vizibilitatea.

  Atunci când mi-au făcut această propunere, cei doi adolescenți nu știau că eu cumpărasem deja domeniul site-ului www.targujiuodinioara.ro de câțiva ani și intenționăm să realizez același proiect, intenție ce rămăsese însă “pentru perspectivă”. Nu mi-aș fi imaginat că voi primi o astfel de propunere, o ofertă care nu vine de la specialiștii din branșă, de la oamenii care se ocupă cu Website Design, ci de la doi tineri entuziaști care, benevol, renunțând la o bună parte din timpul lor liber, au dorit să facă ceva pentru Târgu Jiu, pentru Gorj și au considerat că aceste mărturii ale trecutului, prezente aici, merită o mai bună vizibilitate“.

  Site-ul este gata

  Ion Țârlea a mărturisit că, la început, a fost sceptic cu privire la inițiativa celor doi tineri: „Deși, inițial, am fost tentat să cred că această propunere se va pierde în noianul atâtor și atâtor bune intenții ce adolescența în exuberanța ei le aduce în cale, unele înlocuindu-le pe celelalte, timpul ce urma să vină avea să-mi arate că m-am înșelat. În ceea ce-i privește, din primele clipe am fost încântat și cucerit de delicata lor timiditate, o timiditate ce încet, încet s-a disipat și, în foarte scurt timp, am avut o agreabilă comunicare: caldă, cordială și foarte degajată. La invitația mea, mi-au făcut o vizită, ne-am cunoscut mai bine, le-am prezentat micul meu “muzeu” de «vechituri» cu de-ale Târgului de pe Jiu și de-ale Gorjului de altădată, am pus țara la cale și ne-am apucat de treabă, o muncă de echipă.

  Alexandra Popescu este cea care a avut inițiativa creării paginii, iar propunerea mi-a fost făcută după ce, în prealabil și Daniel Bîrsan se alăturase acestei inițiative. N-a fost o muncă realizabilă de-azi-pe-mâine, pentru că pagina a necesitat foarte multe detalii ce am urmărit să fie strict într-un anume fel. Dacă în cazul dezbaterilor ne-am implicat toți trei, venind cu propuneri și idei, materializarea ei, adică realizarea tehnică a platformei, este rezultatul extraordinarei priceperi, talentului și muncii susținute de care a dat dovadă Daniel, care, statornic și răbdător multelor și deselor schimbări ce au apărut pe parcurs, a “meșterit” cu iscusință fiecare “idee” reușind să-i dea viața și să găsească soluții pentru a o implementa. Pagina este în continua dezvoltare și, pentru a vedea rodul colaborării noastre de până acum, vă invităm să vizitați platforma nou creată aici: www.targujiuodinioara.ro“. 

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!