spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesJumătate din paturile Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobrița, ocupate de bolnavii...

  Jumătate din paturile Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobrița, ocupate de bolnavii de COVID-19

  Jumătate dintre paturile Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ de la Dobrița sunt ocupate de bolnavi de COVID-19. Astfel, 45 de paturi sunt destinate pacienților cu SARS-CoV-2,l 43 fiind ocupate în momentul de față. Cealaltă jumătate a paturilor sunt ocupate de pacienți cu TBC.

  „Avem rezervate șase locuri pentru afecțiunea mixtă, Tuberculoză și COVID-19. Avem și o zonă tampon de 14 locuri pentru pacienții suspecți de Tuberculoză și COVID-19, care sunt folosite la internarea și până la confirmarea cu testul rapid sau PCR“, a spus Ion Cochină, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ de la Dobrița.

  „Majoritatea care solicită internare sunt nevaccinați“

  Cea mai mare parte a celor care sunt internați în spitalul de la Dobrița sunt nevaccinați: „Facem tratament cu ajutorul unor concentratoare de oxigen. Avem 70 de concentratoare de oxigen la nivelul spitalului, care sunt folosite la maximum. Majoritatea care solicită internare sunt nevaccinați. Persoanele vaccinate fac forme ușoare. Am constatat că gravitatea cazurilor este mai mare în acest val“, a mai precizat Ion Cochină.

  Doi asistenți medicali, suspecți de infectare cu SARS-CoV-2

  Doi asistenți sunt suspecți de infectare cu SARS-CoV-2.

  ”Suntem foarte aglomerați. Activitatea trebuie organizată cât mai bine, pentru că trebuie să avem o rezervă în cazul în care se îmbolnăvește cineva” a transmis acesta

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: