spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesLa furat de "păsărele" cu primarii gorjeni

  La furat de „păsărele” cu primarii gorjeni

  A fost 1 iunie, Ziua Copilului, o zi în care mulţi dintre primarii gorjeni au încercat să-şi amintească de vremea în care făceau năzdrăvănii. Dacă unii au fost cuminţi, alţii au avut ce povesti. Câţiva primari au încercat, rând pe rând să îşi povestească cele mai frumoase amintiri din copilărie, întorcându-se în perioada în care, problemele nu existau iar viaţa simplă de la ţară era mai frumoasă decât oricare alta.

  Mai ieri, erau copii şi se întreceau cu alţii de vârsta lor în ghiduşii, iar astăzi conduc destinele comunelor în care au crescut. Pe vremea copilăriei nici nu gândeau că vor ajunge oameni de vază şi, se mulţumeau să facă năzbâtii răsplătite cu câte o bătaie bună, primită de la părinţi. Unul dintre primarii gorjeni, care a reuşit zâmbind să dea timpul înapoi este primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea. Acesta îşi aminteşte cu drag de vremurile în care dădea cu sapa de pământ, în favoarea unui meci de fotbal, alături de ceilalţi copii de vârsta sa: „Nu-mi plăcea să dau cu coasa şi nici să mă duc la sapă. Aşa că, de câte ori mă duceam la sapă dădeam cu ea de pământ şi fugeam la fotbal cu ceilalţi copii. Apoi, când veneam acasă o luam în barbă de la tata, pentru că nu muncisem nimic toată ziua”, îşi aminteşte primarul Ciocea, tânjind după vremea copilăriei. O altă întâmplare, care i-a lăsat urme adânci în suflet vine de pe la vârsta când avea 12 ani. „M-am dus prin pădure şi am găsit într-un cuib de păsărele puii acestora şi, ca să nu plec cu mâna goală i-am luat toţi puii şi am vrut să vin cu ei acasă. Numai că tata mi-a dat o bătaie bună, pentru că îmi spusese de multe ori că e păcat. De la ultima bătaie nu m-am mai atins de cuiburile păsărelelor de prin păduri, că mi-a fost suficient cât am încasat atunci”, a mai dezvăluit primarul, aducându-şi aminte de copilărie de parcă s-ar fi întâmplat ieri.

  Primarul din Muşeteşti era un „Ion Creangă” al localităţii

  Poveştile din copilărie, cu cele mai mari trăsnăi făcute, l-a binedispus şi pe primarul comunei Muşeteşti, Ion Ciobea. Acesta râde când este pus să dea timpul înapoi comparându-se cu Ion Creangă. „Doamne! Ce vremuri. Păi eu am făcut multe trăsnăi în copilărie. Pot spune că eram un fel de Ion Creangă al comunei natale. Păi, mă duceam la furat de cireşe, la scăldat unde îi aruncam în baltă pe cei care erau cu mine şi, dacă babele mă supărau le distrugeam culturile de cânepă. Nu ne lăsau să paştem vitele pe păşunile lor şi din răzbunare le făceam praf culturile de cânepă. Găseam eu cu ce să le distrug şi nu mă lăsam până nu le făceam pagube mari”, povesteşte zâmbind Ion Ciobea. Printre năzdrăvăniile făcute, primarul îşi aminteşte că era înnebunit să călărească armăsarii din ogradă şi, odată a rămas agăţat într-un copac, iar calul s-a dus acasă liniştit: „Mă căuta mama prin copaci, pentru că de fiecare dată când călăream caii prin păduri, era imposibil să nu rămân agăţat în ei. Mă prindeau crengile şi rămâneam acolo agăţat, până venea mama să mă coboare”, povesteşte primarul Ciobea.

  A spart capul unei femei aruncând cu bolovani după fete

  De la aventurile primarului din Muşeteşti trecem la cele ale celui care conduce destinele comunei Bengeşti-Ciocadia, Victor Giogia. Om de vază în localitate, primarul îşi aminteşte cu drag de vârsta copilăriei. Trăsnăi cât cuprinde, spune primarul, amintindu-şi că odată a spart capul unei femei cu o piatră pe care o aruncase după fiica acesteia: „Eram la baltă la scăldat şi acolo era o familie din Bucureşti cu fiica la plajă. Eram şi eu băiat şi ca să mă dau interesant am dat cu o piatră după fata familiei. Numai că am spart capul mamei fetei în loc s-o lovesc pe ea. M-a alergat bărbatul femeii cam un kilometru şi spunea că dacă mă prinde mă aruncă în baltă. Nu m-a prins că eram iute de picior, dar ce spaimă am tras numai eu ştiu”, îşi aminteşte primarul una din trăsnăile copilăriei. O altă întâmplare, care i-a rămas vie şi acum în amintiri, se întâmpla la vârsta când putea merge cu vitele la păscut. „Eram cu încă un vecin şi păşteam vitele, undeva departe de casă. Acolo era un păr vestit, dar care se cam uscase. Avea el în vârf trei pere şi noi stăteam sub ele rugându-ne să pice în gura noastră. Nu au picat, aşa că m-am urcat după ele şi când am coborât o creangă m-a agăţat şi mi-am rupt chiloţii şi tricoul de pe mine. Aşa m-am dus acasă şi după ce că eram şi sfâşiat tot mama mi-a mai dat şi o bătaie bună”, sunt amintiri ale celui care acum conduce destinele Primăriei Bengeşti-Ciocadia, fără să ascundă nimic din copilărie. Ieri, de Ziua Copilului, primarii s-au întors în timp şi chiar dacă pe vremea lor, ziua de 1 iunie nu era marcată în vreun fel, aceştia ţin pasul cu moda şi au surprins copiii comunelor cu diferite cadouri şi festivităţi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: