spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPrimăria Bustuchin, la un pas de blocarea conturilor

  Primăria Bustuchin, la un pas de blocarea conturilor

  Primăria Bustuchin este la un pas de a se trezi cu conturile blocate, în situaţia în care nu va achita reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie, zilele contestate de către aceştia ca fiind neplătite, la alegerile din 2008. Edilul localităţii Bustuchin, Ion Ciocea a precizat că s-a trezit cu o somaţie de plată, din partea unui executor judecătoresc, deşi consideră că normal ar fi fost ca cele cinci persoane, ce trebuie să mai primească diferenţa de 23 de mii de lei, să fi făcut individual o cerere la primărie în acest sens.

  Alegerile locale din 2008 au adus probleme la Primăria Bustuchin. De mai bine de doi ani de zile, instituţia s-a judecat cu reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie(BEC), pentru neplata celor 27 de zile, pe care aceştia le revendicau. Pentru cele 41 de zile pontate, conducerea Biroului Electoral a primit, la momentul respectiv, 13 600 lei. Cum nu a acceptat sa plătească zilele cerute în plus, de reprezentanţii BEC, cele două părţi au încercat să-şi caute dreptatea în instanţă. „Sunt bani pe care i-am dat de la bugetul primăriei. Mă doare că vor mai mult. Este nedrept!”, a mai declarat edilul Ion Ciocea. În concluzie, membrii organismului, constituit pentru organizarea şi buna desfăşurare a alegerilor locale din 2008 au acţionat în instanţă Primăria Bustuchin, solicitând, pe această cale, achitarea indemnizaţiei, a deplasărilor şi a stimulentelor pentru o diferenţă de 27 de zile. Acum, după 2 ani şi jumătate de judecată, procesul s-a stins iar instanţa a ajuns la concluzia că primăria este bună de plată. În ceea ce-l priveşte pe primarul localităţii Bustuchin, Ion Ciocea, acesta este supărat, cu atât mai mult cu cât suma de 13 600 lei, dată celor doi reprezentanţii ai Biroului Electoral a fost achitată din bugetul primăriei. „Eu sunt de acord să plătesc munca efectuată, dar este prea mult. Sunt de acord să plătesc la alegerile prezidenţiale, atunci când statul plăteşte, dar nu din banii primăriei”, a declarat Ion Ciocea. Mai mult decât atât, edilul din Bustuchin consideră că banii luaţi de cele două persoane, în cele 41 de zile, adică suma de 13 600 lei, el nu îi primeşte ca salariu într-un an de zile. „Eu am plătit şi aşa prea mult, mă doare că au vrut mai mult, dar trebuie să-ţi evaluezi munca”. Poziţia lui Ciocea a fost susţinută şi de către juristul Elena Oprea, care a declarat în luna ianuarie că au fost plătite cele 41 de zile, ce apar pe ordinele de deplasare.

  Diferenţă de plată de 23 de mii de lei

  După terminarea procesul şi câştigarea drepturilor, contestate de către cele cinci persoane, primarul Ion Ciocea a primit o somaţie din partea unui executor, cum să trebuie respectată hotărârea judecătorească, de parcă primăria nu ar fi fost conştientă de acest lucru. Primarul Ion Ciocea a precizat că va trebui să mai achite încă 23 de mii de lei, sumă ce reprezintă zilele „muncite”, dar neplătite în 2008. „Am plătit iniţial 41 de zile şi dânşii ne-au contestat pentru plata a încă 27 de zile. Instanţa le-a dat câştig de cauză, un domn este judecător, un altul este avocat, iar aceşti bani sunt cheltuieli de transport, indemnizaţia de delegare, stimulent, cheltuieli de judecată”, a mai declarat primarul Ion Ciocea. De altfel, Ion Ciocea consideră că „şi aşa am plătit foarte mult şi este dureros că aceşti bani îi plătim noi de la bugetul sărac al primăriei. Nu se poate să ceri bani, pentru că ai venit 68 de zile, dar şti că de fapt nu este aşa, mai spui că ai venit zi de zi. Noi semnăm pentru aceşti bani”. Cert este faptul că primarul va trebui să achite aceşti bani, chiar dacă consideră că nu este corect ceea ce s-a stabilit de către instanţă, asta în cazul în care nu se va trece la blocarea conturilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: