spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesLiviu Andrei se vrea deputat din 2012

    Liviu Andrei se vrea deputat din 2012

    Perdant la Senat la alegerile parlamentare din 2008, prefectul de Gorj, Liviu Andrei, pare hotărât să mai intre încă o dată în lupta pentru un fotoliu de parlamentar. De data aceasta, însă, optează pentru o funcţie în Camera Deputaţilor. Nu că scaunul de prefect nu i-a priit, însă, începând din vara anului viitor, Liviu Andrei şi-a propus „să nu mai fie stresat de acest serviciu”, mai ales că sănătatea îi joacă feste, în ultimul timp.

    În cadrul unei emisiuni difuzate de Radio Omega, Liviu Andrei şi-a declarat public intenţia că îşi doreşte să reprezinte gorjenii în Camera Deputaţilor. Astfel, la alegerile parlamentare din 2012, Liviu Andrei speră ca PD-L să-l susţină pentru un mandat. Andrei a motiv că problemele cu care s-a confruntat în perioada în care conducea învăţământul gorjean, dar şi cele din administraţie l-au determinat să-şi dorească un post de deputat, pentru a-şi pune în aplicare chiar şi câteva proiecte de lege. „Eu îmi doresc să devin parlamentar. Am vârsta la care funcţiile mă obosesc foarte tare şi cred că experienţa mea adunată de-a lungul anilor, lucrând atât la şefia Inspectoratului Şcolar, care este o funcţie extrem de importantă şi te învaţă foarte mult, dar şi lucrând în administraţie, cred că experienţa asta mă poate ajuta să acced într-o funcţie de parlamentar şi chiar într-o comisie, unde aportul meu ar putea să fie foarte important. Am foarte multe proiecte în cap pe care intenţionez să le depun şi să văd dacă viitorii mei colegi parlamentari le-ar aproba. Sunt proiecte pe Educaţie, pe Administraţie… Am candidat odată pe Senat, eu de obicei nu mă mai întorc într-un loc unde am fost. Acum, vreau la Camera Deputaţilor”, a mai precizat prefectul de Gorj.

    Fostul preşedinte executiv al PD-L Gorj, Liviu Andrei, crede că, odată ajuns în Camera Deputaţilor, va scăpa de stres, dar şi de „căţeii” care îi fac tot felul de reclamaţii pentru a-i face rău. „Nu ştiu dacă voi fi mult mai odihnit, dar mult mai liniştit da. E o funcţie aleasă şi nu mai stau cu stres, aoleu, dacă nu fac aia bine, vine Corpul de Control şi-mi dă în cap. M-au stresat mai puţin în funcţia de prefect, mai mult pe când eram inspector general la învăţământ. Bineînţeles, aş vrea să nu fiu stresat deloc, dar sunt o grămadă de căţei prin spate, care se ocupă să-mi facă tot felul de hârtii”, a mai precizat Liviu Andrei, fără să spună cine încearcă „să-l sape pe la spate”.

    Deşi a fost loial 16 ani Partidului Democrat-Liberal, Liviu Andrei ia în calcul şi înscrierea la alegerile parlamentare, pe lista altui partid. Deocamdată, acesta exclude o apropiere de UNPR, formaţiune care, potrivit zvonurilor, l-ar fi „curtat” şi pe subprefectul Marcel Romanescu, uniunea având în plan „recrutarea” mai multor politicieni cu state vechi, în perspectiva alegerilor din 2012. „Candidatura mea la Deputaţi depinde de decizia partidului, care m-a susţinut şi mă susţine în continuare şi care sigur are nevoie de serviciile mele. Există şi altă şansă, să fiu susţinut de altcineva, de alt partid. Asta ar însemna să mă dezbrac de o haină şi să îmbrac alta, de altă culoare. Dar nu sunt eu un astfel de om deşi în politică să nu spui niciodată, niciodată. Eu am fost de 16 ani în PD-L, până în momentul auto-suspendării şi toată viaţa voi merge pe mâna acestui partid, mai ales pe mâna preşedintelui Traian Băsescu, indiferent că voi fi în altă parte, sau nu voi mai activa în politică”, a mai spus prefectul Liviu Andrei.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: