spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMedic revoltat din cauza ratei mici de vaccinare: „Noi vrem libertate conform...

  Medic revoltat din cauza ratei mici de vaccinare: „Noi vrem libertate conform Constituției“

  Medicul Constantin Târziu, directorul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, face un apel disperat către populație pentru a se vaccina, pentru că 99% dintre pacienții cu COVID-19, care au ajuns la unitatea medicală în valul 4 al pandemiei nu erau vaccinați. „Sunt foarte mulți pacienți internați. Mulți dintre ei stau acasă mai multe zile și ajung la spital cu forme grave și necesită oxigen și un tratament adecvat. Întârzie să apeleze la serviciile medicale și nu se mai poate face nimic. Este dureros că se întâmplă acest lucru. Oamenii au greșit că nu s-au vaccinat. Am crezut în ceea ce a spus unul sau altul, dar oare restul oamenilor care s-au vaccinat nu sunt normali? Noi vrem libertate conform Constituției, nu vrem să ne vaccinăm, să păstrăm distanță“, a spus Constantin Târziu la Radio Infinit.

  Lipsește un medicament important pentru pacienții cu simptome grave

  Spitalul din Târgu-Cărbunești nu are în prezent un medicament recomandat bolnavilor cu simptome grave. Acest medicament vine de la Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică: „Vine în cantitate mică. Nu doar pacienții de la Terapie Intensivă au nevoie de Tocilizumab. În spitalul nostru, pe lângă cele 15 paturi de terapie intensivă mai sunt patru-cinci pacienți la Cardiologie și Neurologie care ar avea nevoie de terapie intensivă. Oxigenul

  Stocurile de oxigen sunt refăcute aproape zilnic, în condițiile în care aparatul care îl stochează era alimentat înainte lunar. „Toți pacienții care vin în spital au nevoie de oxigen“, a mai precizat Constantin Târziu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: