spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesParlamentar: Directoratul CEO să iasă să comunice despre filiala pe lignit

  Parlamentar: Directoratul CEO să iasă să comunice despre filiala pe lignit

  Unul dintre parlamentarii de Gorj are o solicitare către șefii Complexului Energetic Oltenia (CEO). Acesta spune că e nevoie să fie făcut public planul de separare a activităților miniere din cadrul companiei energetice, prin înființarea unei filiale pe lignit, așa cum apare în informațiile publice, ca să se știe exact despre ce este vorba. Sindicaliștii se tem că este, de fapt, o externalizare mascată și amenință cu proteste.

  Deputatul PSD de Gorj Claudiu Manta a declarat că este obligatoriu ca Directoratul să comunice în detaliu tot ce dorește să facă. Angajații trebuie să cunoască tot ce se va întâmpla la nivelul companiei, în viitorul apropiat.„Directoratul să iasă să comunice despre filiala pe lignit. Nu se poate să continue această lipsă de transparență și de colaborare cu partenerii sociali și cu toată lumea, până la urmă. Este o companie a statului român controlată de Ministerul Energiei. Acest minister face parte din Guvern. Este de datoria administrației să explice planurile pe care le are legat de activitatea companiei energetice și să spună care sunt intențiile legate de filiala pe lignit”, a declarat deputatul Claudiu Manta.

  Sindicatele amenință cu proteste 

  La rândul lor, cele patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia anunță declanșarea de proteste, dacă administrația companiei nu va face public procesul de „externalizare” a unor activități. Acționarii CEO vor analiza, la începutul lunii viitoare, separarea carierelor miniere, prin înființarea unei filiale pe lignit. Nu se știe câți angajați vor fi preluați de viitoarea filială și cum va funcționa. Sindicatele cer consultări. În caz contrar vor declanșa proteste.

  „Ținând cont de starea de tensiune și îngrijorare a salariaților, determinată de apariția în spațiul public a unor articole și a unor luări de poziție din partea unor persoane privind externalizarea unor activități din societate, precum și lipsa dumneavoastră de reacție pentru combaterea sau confirmarea acestora, ne determină să acționăm în acest sens, prin declanșarea unor acțiuni de protest.”, au anunțat cele patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: