spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPatron din București cu punct de lucru la Bălești, amendat cu 160.000...

  Patron din București cu punct de lucru la Bălești, amendat cu 160.000 de lei de inspectorii de muncă

  Ioan Radulescu, patronul societății cu sediul în București care deținea un centru de colectare și reciclare a deșeurilor în Bălești, a mai primit o lovitură. Firma acestuia a fost amendată cu 160.000 de lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj pentru că nu și-a plătit salariații.

  „Ca urmare a unui control inițiat în data de 15.03.2023, la punctul de lucru al unui angajator cu sediul social în Municipiul București, respectiv punct de colectare și sortare deșeuri, situat in satul Băleşti, comuna Bălești, inspectorii de muncă au identificat mai multe persoane care prestau activitate în baza contractelor individuale de muncă, însă, din verificarea documentelor prezentate de angajator la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în data de 21.03.2023, a rezultat faptul că acesta înregistra restanțe de natură salarială,  pentru 16 salariați. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 160.000 lei“, au anunțat reprezentanții ITM Gorj.

  „Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, întârzierea plății salariului de către angajator, cu mai mult de o lună de la data de plată a acestuia către angajat stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz, se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidenta Legii numărul 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările si completările ulterioare“, a precizat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  De asemenea, o altă firmă din comuna Bumbești-Pițic a fost sancționată cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. „Persoana identificată de către inspectorii de muncă presta activitate de spălător covoare“, au mai transmis reprezentanții ITM Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: