spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPatru focare de varicelă în județul Gorj

  Patru focare de varicelă în județul Gorj

  Zeci de cazuri de varicelă au fost înregistrate la nivelul județului Gorj. Autorităţile sanitare au identificat deja patru focare. În unitățile de învățământ respective s-au dispus operaţiuni de dezinfecţie.

  Cele mai multe îmbolnăviri sunt la o grădiniţă din Târgu Jiu, unde 31 de copii şi o educatoare au fost infectați. De asemenea, la o școală din Motru au fost înregistrate 19 cazuri, iar la o altă școală din Motru, toţi copiii se află sub tratament medical.
  „Am impus triajul zilnic, în zonele de focar, dezinfecţie zinică, aerisirea încăperilor şi nu în ultimul rând informarea părinţilor cum că în unitatea de învăţământ respectivă există focar de varicelă”, a spus Daiana Militaru, purtător de cuvânt DSP Gorj.

  „Este o boală foarte contagioasă a copilăriei“

  Medicii specialişti recomandă tratamentul de specialitate, pentru că, altfel, există riscul unor complicaţiii grave.
  „Este o boală foarte contagioasă a copilăriei, iar acest virus se transmite prin contact direct sau prin nişte picături mici care rămân în aer după ce o persoană infectată vorbeşte, respiră, tuşeşte sau strănută”, a transmis Cristina Cornoiu, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
  Serbările de iarnă au fost anulate în unitățile unde există focare deschise. Aici, spaţiile sunt igienizat, conform recomandărilor DSP, dar vor rămâne deschise.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: