spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăCulturaO nouă ediție a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană- Stelian Florescu“

  O nouă ediție a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană- Stelian Florescu“

  O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” Stelian Florescu, manifestare destinată formaţiilor corale de adulţi şi copii, va avea loc pe data de 16 decembrie, vîncepând cu ora 18:00, la Casa Armatei din municipiul Târgu-Jiu. Scopul evenimentului este revitalizarea mişcării corale de amatori, atât la nivelul şcolilor generale, cât şi al liceelor şi aşezămintelor de cultură. Participarea este deschisă tuturor formaţiilor corale de adulţi şi de copii.

  „Concursul se desfăşoară pe patru secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale, grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale și grupuri vocale, iar repertoriul trebuie să cuprindă două piese la alegere, o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul international, o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă și colinde. Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale culturii gorjene, iar jurizarea se va face ţinând seama de repertoriu, valoarea interpretării şi ţinuta scenică. Se vor acorda premii pentru fiecare secţiune. De asemenea, va fi acordat un premiu special “Stelian Florescu” și un premiu pentru formaţie corală nou înfiinţată, oferite de CJCPCT Gorj, precum şi un premiu special, oferit de I.Ş.J. Gorj“, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

  Festivalul-concurs este organizată de Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: