spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăCulturaPăuni și prințese, din frunze de toamnă, un nou atelier de creație...

  Păuni și prințese, din frunze de toamnă, un nou atelier de creație la muzeu

  Elevii unei clasa I de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu au revenit, vineri, la Atelierele de Toamnă ale Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, dovadă că experiența trăită la prima participare le-a plăcut foarte mult. Aceste activități educativ-recreative fac parte din Programul de Educație Muzeală, un concept cu tradiție în multe muzee din țară și din lume.

  De această dată, copiii au realizat păuni și prințese, din frunze de toamnă și au vizitat încă două săli din expoziția permanentă a muzeului. Ei au mărturisit că așteaptă cu nerăbdare fiecare provocare pregătită de muzeu, care le dezvoltă spiritul creativ și-i ajută să învețe tehnici noi, dar se bucură să cunoască și istoria Gorjului, pas cu pas, vizitând expozițiile și ascultând prezentarea muzeografilor.

  Un program cu continuitate

  Activitățile educativ-recreative din cadrul Programului de Educație Muzeală se desfășoară în fiecare vineri, iar cele din luna octombrie pot fi consultate pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Materialele sunt puse la dispoziție, ca și mentorii, de către muzeu, iar lucrările rezultate în cadrul atelierelor sunt luate acasă de participanți.

  Programul de Educație Muzeală a demarat în luna iulie a acestui an, are caracter permanent și este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Înscrieri

  Înscrierile se fac la sediul muzeului, din Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8, jud. Gorj, în limita locurilor disponibile.

  Preț bilet/2 ore: 10 lei

  Relații suplimentare: 0766.314.582 (Aura Stoenescu)

  Biletele pot fi cumpărate în fiecare zi a săptămânii, conform următorului program:

  Luni-vineri: 7.30 – 16.30

  Sâmbătă-duminică: 7.30 – 13.30.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!