spot_img
15.9 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăCulturaPeste 3000 de oameni, la Festivalul „Film în Sat”

  Peste 3000 de oameni, la Festivalul „Film în Sat”

   

  Peste 3000 de oameni au fost prezenți la Festivalul „Film în Sat”, de la Peștișani. Acesta s-a aflat la prima ediție și a fost organizat de Asociația „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poţi şi tu”.

  Cuzin Toma a mărturisit că au fost trei zile încărcate cu emoții: „3 zile de poveste, 3 zile de emoții, cu filme și manifestări artistice. 3 zile de Festival de Artă în comuna lui Brâncuși. Am reușit să transformăm Peștișani în centru cultural. Începem să depănăm amintiri cu emoție și să recapitulăm acțiunile pregătite pentru cei care au fost parte din povestea noastră“.

  3.000 de participanți la festival

  Festivalul de artă „Film în Sat“ s-a bucurat de participarea a peste 3000 de oameni. „În cele 3 zile de festival, publicul a avut parte de proiecții de scurtmetraje, lungmetraje, ateliere de teatru, dans contemporan, sau percuție, muzică bună cu Marin Grigore, DJ Vasile sau Paulina (invitatul surpriză al festivalului), sesiuni de fotografii cu îndrăgiții actori din serialul Las Fierbinți, totul culminând duminică cu piesa de teatru «Emigranți» în interpretarea actorilor de la Teatrul Mic-Cuzin Toma și Tudor Istudor, în regia lui Claudiu Istudor“, se arată pe pagina de Facebook Discover Peștișani.

  „O parte dintre invitați au venit direct de la Festivalul de la Cannes. „Ce puțină lume știe, este că o parte din invitații speciali abia se întorseseră de la celebrul Festival de film de la Cannes, gala de decernare a premiilor de aici fiind 28 mai. Vorbim despre Irina Margareta Nistor, omul care a văzut peste 23.000 de filme, omul care comentează principalele festivaluri internaționale de filme. Fie că vorbim de ???????????????????????? sau de ????????????????????, în România o auzim pe Irina Margareta Nistor, cea care a pășit pe covorul roșu de la Festivalul „Film în Sat” de la Peștișani, pentru a comenta, împreună cu Cuzin Toma, filmele oferite publicului de aici. Mai mult, aceasta a răspuns întrebărilor spectatorilor și a făcut poze cu toți cei care au dorit o amintire cu domnia sa.
  O altă persoană venită de pe covorul roșu de la Cannes pe cel de la Peștișani este actorul Marin Grigore. Acesta interpretează rolul principal în filmul R.M.N. regizat de Cristian Mungiu, film care a concurat la Cannes pentru Palme d’Or, competiție unde sunt selectate doar 21 de filme din peste 3.000 înscrise. Iată că oameni de mare succes în industria cinematografiei românești au fost alături de Cuzin Toma la prima ediție a Film în Sat la Peștișani-Gorj, festival ce se dorește a fi international peste câțiva ani“, se mai arată pe pagina Discover Peștișani.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: