spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăHeadlines„Pietricel: De la Epoca de Piatră, la zilele noastre” - tema săptămânii...

  „Pietricel: De la Epoca de Piatră, la zilele noastre” – tema săptămânii la muzeu

  Atelierele de Creație și Educație care s-au desfășurat, vineri, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” au avut tema „Pietricel: De la Epoca de Piatră, la zilele noastre”.

  La ateliere au participat atât elevi de la Școala Gimnazială „Prof. Nicolae Caranda” Glogova, cât și copii înscriși la grupa cu participare individuală. De asemenea, a fost prezentă și o tânără, elevă la profil Pedagogic, ce a venit să experimenteze modul în care se desfășoară activitățile creativ-educative la muzeu.

  Din program au făcut parte: vizitarea unei părți din expoziția de istorie a muzeului, care conține și Epoca Pietrei, unde se găsesc obiecte vechi de milioane de ani, vizionarea de filmulețe educative pe aceeași temă, precum și un atelier de arte combinate. În cadrul atelierului, participanții au reflectat asupra celor învățate, au participat la jocuri educative, au folosit metoda oratoriei pentru a pune o piatră de temelie la viitorul lor și au realizat opere de artă originale, prin tehnică mixtă, folosind lemn, piatră, acrylic și carioca. Ei au conștientizat faptul că, dacă în Preistorie, când metalele nu fuseseră descoperite, piatra era folosită de oameni pentru multe obiecte utile, acum ei pot să o utilizeze pentru a proteja mediul, întrucât că e luată din natură și nu s-a folosit energie electrică (a cărei producere poluează). De asemenea, ei au aflat de la mentorul atelierelor cum își pot organiza viața și locul în care trăiesc, fapt ce le va da o stare de bine, care-i ajută să se concentreze pe lucuruile importante pentru viitorul lor.

  „Atelierele de Creație și Educație” fac parte din Programul de Educație Muzeală, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!