spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesS-a stabilit: culpă medicală, în cazul pacientului tăiat la mână

  S-a stabilit: culpă medicală, în cazul pacientului tăiat la mână

  Cazul pacientului în vârstă de 82, din Târgu Jiu, care a fost externat din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu o rană la mână a fost analizat de către o comisie constituită prin dispoziția managerului unității medicale. Aceasta a prezentat un raport în legătură cu cele întâmplate, în care se recunoaște culpa personalului medical.

  Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu urmează să decidă ce sancțiune va fi aplicată: „În baza examinării pacientului, dar și a analizării celor relatate în cotidianul Impact în Gorj, comisia a apreciat că pacientul a prezentat la nivelul plicii (îndoitura) cotului drept, o plagă superficială pe un fond erimatos cu denudarea țesutului epitelial adiacent posibil din cauza materialului de fixare a branulei montate pe perioada internării în Secția Medicină Internă I. Pacientul a fost internat în perioada 05 – 08.04.2022, pentru multiple afecțiuni. La manopera de îndepărtare a materialului de fixare al branulei, tegumentul pacientului a fost lezat de instrumentarul folosit. Totodată, facem precizarea că personalul medical nu trebuia să utilizeze elemente tăietoare (foarfece, lamă de bisturiu etc.) pentru desfacerea unei branule, în literatura de specialitate fiind descrise metodele care se folosesc”, au concluzionat membrii comisiei de verificare.

  Urmează comisia disciplinară

  În baza acestui raport și a raportului care urmează a fi prezentat de comisia de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu urmează a decide măsurile care se impun a fi luate în acest caz“, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  „A băgat foarfeca, astfel că l-a tăiat la mână“

  Când ne-a sesizat cazul, Vasilica Eugenia Duvlea, fiica pacientului, a spus că a avut un șoc, atunci când l-a văzut pe tatăl său, în momentul externării. Eugeniu Bercan, din Târgu Jiu, a fost internat la Secția Medicală cu unele afecțiuni respiratorii și… s-a externat cu răni adânci la mână. „Când m-am dus să îl iau pe tatăl meu de la spital, am observat că este tăiat la mână și cu răni foarte urâte. Mi-a povestit că, în momentul în care o asistentă a vrută să-i scoată flexura, nu a putut să-i dea jos bandajul și a băgat foarfeca, astfel că l-a tăiat la mână“, ne-a povestit Vasilica Eugenia Duvlea. Ea spune că tatăl său nu era nici măcar bandajat la mână: „L-am curățit cu apă oxigenată și i-am pus unguent cicatrizant. Ar fi trebuit să ne contacteze și să ne spună ce s-a întâmplat, nu să-l trimită acasă, ca pe un câine“. Femeia a contactat și conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu în legătură cu cele întâmplate: „L-am contactat pe domnul Vienescu și m-a sunat luni, 11 aprilie“, a spus Vasilica Eugenia Duvlea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: