spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesSalvare cu elicopterul SMURD, în Munții Parâng

  Salvare cu elicopterul SMURD, în Munții Parâng

  Salvamontiștii gorjeni vor participa, în această săptămână, la o amplă acțiune de pregătire pentru salvarea cu suport aero. La această misiune va participa elicopterul SMURD din Punctul de Operare aeromedical POA Caransebeș și salvamontiștii din Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Mehedinți.

  „Elicopterul dislocat la Caraș Severin este primul dintre cele trei elicoptere, cu destinație prioritară salvarea montană, care și-a început activitatea, realizând, deja, câteva zeci de acțiuni de la începutul anului“, au transmis reprezentanții Salvamont.

  Acțiuni de salvare în mai multe masive

  Elicopterul SMURD va participa la o acțiune de salvare și în Munții Parâng, pe teritoriul județului Gorj.

  „În fiecare zi, salvamontiștii vor merge în munte, vor solicita intervenția elicopterului, vor stabili canalele de comunicație cu echipajul aparatului de zbor, îi vor transmite coordonatele locației accidentului și vor lucra în teren diverse scenarii de intervenție în comun și salvare cu suport aero.

  În fiecare zi, elicopterul va acționa în câte unul sau două masive  montane, fiind planificate recunoașteri în zonă și exerciții în masivele Țarcul, Cernei, Mehedinți, Retezat, Vâlcan și Parâng, încercându-se acoperirea unei suprafețe cât mai mari din zona de responsabilitate a POA Caransebeș“, se mai arată într-un comunicat al Salvamont.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: