spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesȘedință de urgență la CEO. Un sindicalist a declarat că termocentralele riscă...

  Ședință de urgență la CEO. Un sindicalist a declarat că termocentralele riscă să explodeze

  În urma solicitărilor publice ale sindicaliștilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO), care susțin că termocentralele riscă să explodeze, administrația a convocat marți sindicatele la o întâlnire, în vederea identificării de soluții.

  Unul dintre liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia a atras atenția asupra riscului de explozie la termocentrale, ca urmare a lipsei de persoanl. Eugen Iovan, sindicalist la Termocentrala Turceni, spune că sunt foarte multe locuri descoperite, în urma pensionărilor. Exemplul oferit este al unui post acoperit în prezent de un singur salariat, în loc de 4, cât prevăd normativele. „În acest moment, pericolul ca termocentralele să explodeze este unul real. Lipsa de personal calificat a dus la această situație de criză. De exemplu, în acest moment, monitorizarea termocentralei privind funcționarea în parametri normali este făcută doar de un singur angajat, în condițiile în care normele de siguranță prevăd patru specialiști care să se ocupe de asta. S-a ajuns aici, după ce Complexul Energetic Oltenia a decis reduceri masive de personal, iar mulți salariați au ieșit, deja, la pensie. În locul lor, însă, n-au mai fost găsiți alți specialiști. Explozia termocentralelor, respectiv a hidrogenului, ar avea urmări catastrofale, care s-ar întinde pe 60 de kilometri distanță.”, a declarat Eugen Iovan.

  S-a ajuns în această situație, în urma deciziei de închidere accelerată a grupurilor energetice pe bază de cărbune și a reducerii de personal, pentru a se respecta angajamentele fostului guvern de dreapta în Planul de restructurare al companiei. Actualul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că va pune un grup de lucru ce urma să fie înființat să-i găsească soluții, cu care să meargă la Comisia Europeană pentru a obține decalarea termenelor. Sindicaliștii spun, însă, că se tergiversează, ca și până acum, rezolvarea problemeor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: