spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSenator, despre șefii Complexului Energetic Oltenia: „Sunt ca niște ciocli care asistă...

  Senator, despre șefii Complexului Energetic Oltenia: „Sunt ca niște ciocli care asistă la decesul CEO”

  Complexul Energetic Oltenia este pe marginea prăpastiei, iar cei care sunt responsabili de soarta sa nu au nici o reacție. Senatorul PSD Cristi Rujan a declarat că cei din managementul companiei par să fie ca niște ciocli de la pompele funebre.

  „CEO este o problemă foarte complexă și asta pentru că, în ultimii trei-patru ani, a fost gândită prost, zic eu, în sensul că marea nenorocire a fost realizarea acelui Plan de restructurare, care mult timp a fost ținut în sertar, nepublic, nediscutat, nearmonizat cu opinia sindicatului, practic a fost scos din zona dialogului social. L-au ținut ascuns, scoțând, când și când, câte o temă care să fie ‘dedusă rumegării publice’ ca să zic așa, să vadă cum reacționează oamenii, sindicatele. Se stă fără nici o problemă, iar de managementul CEO ce pot să zic? Oamenii parcă sunt cei care organizează pompele funebre, adică bifează anumite momente în care se scot din funcțiune anumite aparate din zona ATI-ului. Pur și simplu scot câte un aparat, pe rând, din priză, sunt ca niște ciocli care asistă la decesul CEO” a declarat senatorul Cristi Rujan la Radio Accent.

  Nici măcar venirea în Gorj a actualului ministru PNL al Energiei, Sebastian Burduja, nu a adus prea mari speranțe minerilor și energeticienilor. Acesta a spus că va constitui un grup de lucru care să-i propună soluții, iar termenul ar fi 15 octombrie, după cum au declarat sindicaliștii, după întâlnirea cu acesta. Destul de departe acest termen, în condițiile în care problema este arhicunoscută și dezbătută de mult timp. Doar că Burduja e nou în funcție și are nevoie de timp pentru a ști ce să spună la Bruxelles, cum a spus chiar el în fața ziariștilor, pentru a încerca renegocierea termenelor de închidere a capacităților de producere a energiei pe bază de cărune. Cât despre președintele directoratului CEO, Dan Iulius Plaveti, acesta nu și-a stricat concediul pentru a participa la întâlnirea cu ministrul și cu sindicatele. De altfel, acesta a fost adus la CEO de fostul ministru PNL al Energiei, Virgil Popescu, cel care a tăcut tot timpul, deși i s-a cerut public, de mai multe ori, de către politicieni și sindicaliști, să renegocieze Planul de Restructurare al CEO cu Comisia Europeană.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: