spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSindicatele se opun numirilor politice

  Sindicatele se opun numirilor politice

  Conducerea FNME ia poziţie faţă de viitoarea numire pe funcţia de director tehnic a lui Alexandru Glomnicu. Vicepreşedintele Gheorghe Etăgan a precizat că în eventualitatea modificării organigramei la SNLO, situaţia se va lua în dezbaterea Consiliului de Coordonare. Aceeaşi nemulţumire o au liderii de sindicat de la Minerul şi Energia Rovinari, Mitrescu declarând că „în locul politrucilor puteau angaja tineri”. În timp ce Mitrescu cere demisii, Etăgan îl întreabă pe Ministrul Economiei, Ion Ariton dacă „mărirea numărului de directori puşi politic înseamnă management privat şi privatizare?”.

  Numirile politice, negociate la nivel naţional între Oprea şi Ariton nu au fost pe placul sindicatelor din FNME. Vicepreşedintele Federaţiei a luat poziţie declarând că „suntem total împotriva modificării organigramei cu funcţii de conducere şi aşa sunt prea mulţi directori în SNLO. Eu credeam că reprezentanţii Consiliului de Administraţie diminuează funcţiile de conducere, nu le măresc”. Mai mult decât atât, în situaţia în care se va aproba numirea lui Glomnicu pe o funcţie de conducere, subiectul va fi dezbătut în Consiliul de Coordonare, „noi suntem în program de restructurare, lucru cerut de Consiliul de Administraţie şi de Adunarea Generală a Acţionarilor. Sunt atâţia directori în SNLO, că se calcă în picioare, eu aş reduce numărul lor la 50%”. De altfel, acesta adresează o întrebare conducerii SNLO „de unde se suportă cheltuielile, dacă pentru mineri spun că nu au bani pentru creşterea salariilor? Cine va suporta cheltuielile … salariu de salariu, maşină la scară, motorină, şofer …?”.

  Mitrescu: „avem nevoie de tineri”

  Destul de revoltat, liderul de la Energia Rovinari Constantin Mitrescu a declarat că va lua o poziţie destul de dură faţă de numirile politice din sistem. „Avem oameni puţini în instalaţii, avem nevoie de lăcătuşi în carieră şi angajează directori. Ce caută Vlaicu în energie? Ce legătură are el cu comunicare, nici la baschet nu s-a priceput? În locul salariului pe care îl vor da puteau să angajeze zece tineri, au început să politizeze”, a mai declarat Constantin Mitrescu. Nemulţumit de numirea făcută, Mitrescu reaminteşte faptul că media de vârstă la termocentrală este înaintată de 48-50 de ani, lucru alarmant în condiţiile în care ar trebui angajaţi tineri direct productivi. Sindicatele din Rovinari sunt revoltate şi pe faptul că nu au fost anunţate din timp despre aceste numiri, pentru a face demersuri împotriva punerii lor în practică. O poziţie asemănătoare o are şi liderul de sindicat de la Minerul Rovinari Marin Golea, care a declarat că „nu sunt de acord cu numirile politice. Ce să comunice Vlaicu? Noi avem nevoie de investiţii şi îl angajează pe Vlaicu …Nu sunt de acord cu angajarea nimănui din exterior decât cu condiţia ca aceste persoane să aibă părinţii angajaţi la termocentrală”.

  Ruşeţ: „dialogul social la unităţi nu prea mai există”

  Senatorul şi liderul democrat-liberal Ion Ruşeţ a declarat că sindicatele ar trebui să se preocupe de existenţa unui dialog social la nivelul unităţilor. „Dialogul social la nivel de unităţi nu prea mai există iar sindicatele ar trebui să se preocupe de acest lucru. În plus ar trebui să fie preocupaţi de soluţionarea problemelor salariaţilor, în special în perioada următoare”, a mai precizat Ruşeţ.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: