spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăCulturaSpectacol de excepție la Hobița

  Spectacol de excepție la Hobița

  Comuna Peștișani continuă seria evenimentelor culturale importante cu un recital de excepție. Pentru prima dată, acasă la Brâncuși, în curtea Casei Muzeu „Constantin Brâncuși” din Hobița se vor auzi sunetele excepționale ale viorii Stadivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, categoria tezaur.

  Vioara face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele 10 Stradivarius funcționale din lume. Această vioară datată 1702 a fost declarată de experți germani una dintre primele cinci cele mai frumoase instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari.

  Recitalul de la Hobița este organizat cu sprijinul Asociației pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) și Clubul Rotary Tg Jiu.
  „Alexandru Tomescu ne face onoarea de a interpreta câteva acorduri magice chiar în tinda Casei Muzeu „Constantin Brâncuși”, ca o avanpremieră la spectacolul din 2023.
  Recitalul va avea loc sâmbătă, 9 iulie, începand cu ora 18.00.

  Acest eveniment are loc la circa o lună de zile de la festivalul de artă Film în Sat inițiat de actorul Cuzin Toma în Peștișani și la două săptămâni după festivalul RomânIA Autentică ce s-a desfășurat simultan la Hobița-Iași-Paris.
  În acest moment sunt demarate demersurile pentru ca satul Hobița să fie inclus anul viitor în Turneul Internațional Stradivarius, a XVI-a ediție”, au transmis organizatorii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!