spot_img
14.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesUn consilier din CEO îl face praf pe premierul Ciucă

  Un consilier din CEO îl face praf pe premierul Ciucă

  Un consilier din Complexul Energetic Oltenia îl critică virulent pe premierul Nicolae Ciucă, pentru modul în care i-a tratat pe mineri și pe energeticieni în timpul vizitei de săptămâna trecută. Acesta spune că vizita sa în Gorj, de la care erau multe așteptări, e o dezamăgire. Ciucă nu a mai vizitat termocentralele de la Turceni și Rovinari și nu a participat la lansarea ghidurilor de finanțare pentru Planul de Tranziție Justă, așa cum anunțaseră liberalii gorjeni, ci a venit doar la întâlnirea politică.

  Ion Rușeț, consilier de integritate la Complexul Energetic Oltenia, susține că atitudinea primului ministru față de gorjeni nu are niciun fel de scuză și a arătat că a fost interesat doar de aspectul politic al vizitei. Nicolae Ciucă a participat la întâlnirea cu activul de partid, de la Târgu Jiu. „Vizita premierului în Gorj pentru mine, ca și salariat gorjean, a fost o dezamăgire. Toată lumea s-a pregătit: se vizitează două termocentrale, se lansează ghidurile, în prezența premierului. A fost atâta tam-tam că vine premierul și rezolvă toate problemele de la Gorj, clarifică toate problemele de la Gorj. A declarat și domnul Iordache și alți politicieni că totul va fi clarificat. A justificat că programul nu i-a permis să fie la cele două termocentrale și la lansarea ghidurilor și a venit cu o relativă întârziere la întâlnirea politică. Dacă cineva crede că premierul României, într-o situație de normalitate, nu își cunoaște programul, se înșeală. Adevărul era, dacă venea la CEO, că societatea își continuă programul de reducere a capacităților pe cărbune. Cărbunele va deveni minoritar. Un asemenea semnal deranja…Sunt consilieri onorifici ai actualului premier care s-ar bucura de intrarea CEO în insolvență. Nu se poate acest lucru. Domnul premier nu a venit la termocentrale. Este un mesaj îngrijotător. Dacă venea, era o chestiune de asumare, de responsabilitate politică.”, a declarat Ion Rușeț la radioinfinit.ro.

  Nu vorbește în numele CEO

  Ion Rușeț a precizat că nu vorbește în numele CEO, pentru că a fost „dezbrăcat de aceste sarcini”. Declarația sa este, în concluzie, politică, fiind vicepreședinte în PMP Gorj.

  „Nu sunt purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Oltenia. În administrația actuală a domnului Plaveti nu am această însărcinare. Am fost dezbrăcat de aceste sarcini, de a ieși și de a comunica cu privire la unele aspecte ale situației din Complexul Energetic Oltenia, calitate pe care am avut-o pe timpul domnulu Ciurel, a domnului Ciubotărică, a domnului Ilie, a domnului Boza și Burlan. Nu sunt în această situație și nu vorbesc în calitate de consilier de etică și integritate al companiei“.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!