spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesUn om de afaceri din Gorj, motociclist în Nea Mărin Miliardar

  Un om de afaceri din Gorj, motociclist în Nea Mărin Miliardar

  Gorjeanul vorbeşte despre momentul în care şi-a luat adio de la prietenul Sergiu Nicolaescu

  Un om de afaceri din Târgu-Jiu se mândreşte că a avut ocazia să se afle ceva timp în preajma cineastului Sergiu Nicolaescu. Paul Filipescu a fost cascador în filmul ,,Nea Mărin Miliardarul”, turnat în anii ’80 şi păstrează şi acum motocicleta folosită la filmări.

  Paul Filipescu se poate număra printre norocoşii oameni care au avut şansa să-l cunoască personal pe marele artist Sergiu Nicolaescu. Păstrează şi acum vii amintirile de pe vremea când fugea cu motoreta sub coordonarea maestrului Nicolaescu. Asta se întâmpla pe vremea comunismului, când Paul Filescu avea 30 de ani. Motociclist împătimit, Paul Filipescu a fost campion al României la Motocros la clasa 5 stele, iar de aici şi până la platourile de filmare din Neptun nu a fost decât un mic pas. A fost motociclist în filmul ,,Nea Mărin Miliardarul” şi era apreciat de regizorul Nicolaescu: „A scris chiar şi o scrisoare către conducerea de aici de la judeţ în care mă învoia de la serviciu pentru că trebuia să stau la filmări. Mă aprecia şi a spus că pentru ceea ce fac eu, filmul este prea puţin”, a dezvăluit, Paul Filipescu, ajuns acum la vârsta de 63 de ani. Pe timpul filmărilor a avut şi o situaţie în care l-a văzut pe Sergiu Nicolaescu nervos, dar a fost singura dată când maestrul şi-a ieşit din fire: „În timpul filmărilor în Cetatea Histria, m-au prins de mâini şi am căzut, iar atunci Sergiu Nicolaescu s-a enervat puţin. Timp de 20 de minute a fost linişte pe platou. Motoreta cu care am filmat o păstrez ca amintire şi acum. O ţin în garaj şi o mai folosesc pe deal, când mai ies la plimbare. Funcţionează şi acum, dar nu o vând. Îmi trezeşte amintiri plăcute”, a adăugat gorjeanul. Vestea că cel pentru care a filmat în anii ’80 a dispărut dintre noi l-a bulversat. A mers la înmormântare şi a asistat la ultimele clipe în care şi-a luat rămas bun de la prietenul său: „Eram cred că 30 de persoane în crematoriu. Au fost ţinute discursuri şi apoi toţi am spus rugăciunea Tatăl Nostru, după care s-a terminat totul. Nu a fost nici o slujbă, aşa cum s-a tot vorbit”, a mai dezvăluit Paul Filipescu, marcat de dispariţia prietenului său, regizorul Nicolaescu. Mai păstrează şi acum motoreta pe care a mers în filmul lui Nicolaescu şi din când în când se mai plimbă cu ea pe deal. Îşi aminteşte cu plăcere de anii tinereţii când s-a aflat în preajma lui Sergiu Nicolaescu şi regretă nespus moartea acestuia.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Cel mai mare regizor pe care la dat romania vreodata dar a fost si un mare actor maestrul filmelor de actiune si aventuri sergiu nicolaescu dzeu sa l odihneasca

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: