spot_img
30.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesZiua Internațională a Iei Românești, sărbătoare la Peștișani!

  Ziua Internațională a Iei Românești, sărbătoare la Peștișani!

  Ziua Internațională a Iei Românești, sărbătoare la Peștișani! Primăria comunei Peștișani, Asociația Flori de Ie și Bunicii Comunității au organizat un eveniment dedicat Zilei Universală a Iei Românești. La Căminul Cultural Brădiceni și la Hobița s-au desfășurat o serie de activități denumite „Bunicii Comunității- Tradiții, Meșteșug și Ia Românească”.

  Din cauza pandemiei, Ziua Internațională a Iei nu a mai putut fi orgnizată ca în alți ani. La Hobița Ziua Iei a fost organizată într-un cadru mai restrâns. Autoritățile susțin că evenimentele au căpătat o altă formă din cauza restricțiilor care se impun. Chiar dacă Festivalul RomânIa Autentică nu s-a putut desfășura anul acesta, primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, împreună cu echipa “Bunicii Comunității” și Asociația Flori de Ie au marcat evenimentul atât la Brădiceni cât și la Hobița.

  Au fost expuse zeci de ii de o valoare inestimabilă, fotografii, obiecte tradiționale, sculpturi, goblen, țesături, covoare oltenești, ceramică dar și o expoziție interactivă cu războaie de țesut, cu gherghef, furci și fuse, vârtelnițe și sucale. Reper de tradiție “Mulțumim pentru sprijin și participare Cristinei Chiriac, președinta Asociației Flori de Ie și cofondator al Festivalului RomânIa Autentică. Organizatorii au avut grijă să fie respectate toate regulile privind distanțarea socială în așa fel încât nicio îngrijorare să nu ne umbrească ziua.Suntem bucuroși că timpul a ținut cu noi și că Peștișani rămâne un reper pe harta tradițiilor românești”, a transmis primarul Cosmin Pigui.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: