spot_img
18.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăInterviuriOlimpica Gabriela Nichifor vrea să devină polițiștă

  Olimpica Gabriela Nichifor vrea să devină polițiștă

  gabriela nichifor 2Gabriela Nichifor are 18 ani și este elevă la Colegiul Tehnic „General Magheru” din municipiul Târgu-Jiu. Olimpică, Gabriela Nichifor s-a calificat anul acesta la faza națională a două concursuri școlare și la olimpiada de industrie alimentară. Va participa, în perioada următoare, la olimpiada națională de industrie alimentară și la concursul de matematică „Adolf Haimovici”. Anul acesta va susține și examenul de bacalaureat, dar și admiterea la facultate.

  Reporter: Gabriela, ce ne poți spune despre familia ta?

  Gabriela Nichifor: Suntem din Târgu-Jiu. Am o soră mai mică, este în clasa a IV-a, tata lucrează la CEO, iar mama are grija de o fetiță. Familia este cel mai important lucru de pe lume pentru mine. Ei mă acceptă așa cum sunt, mă iubesc necondiționat, au grijă de mine și mă ajută să devin un om mai bun. Familia pentru mine reprezintă dragoste nelimitată. Părinții mă susțin în tot ce fac, mă ajută la fiecare pas și sunt mereu lângă mine.

  gabriela nichifor 5Rep.: Unde studiezi?

  G.N.: Sunt elevă la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, în clasa a XII-a, la profilul „Industrie alimentară”. Am avut medii de 9,90 și ceva, iar în clasa a XI-a am avut media generală 10. Prefer matematica, chimia, științele exacte. De mică am fost pasionată de matematică și engleză, îmi place mult, vreau să învăț foarte bine această limbă. De asemenea, îmi doresc să obțin note foarte bune la bac.

  Rep.: Ce vrei să studiezi după liceu?

  G.N.: După terminarea liceului, vreau să merg la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, pe posturile de MAI.

  Rep.: Anul acesta, luna trecută mai exact, ai bifat calificarea la trei concursuri naționale, dintre care o olimpiadă. La care vei participa în continuare?

  gabriela nichifor 4G.N.: Da, am participat la toate cele 3 concursuri: la matematică, chimie și industrie alimentară. Am reușit anul acesta să mă clasific la toate la faza națională, dar din păcate trebuie să renunț la concursul de chimie Petru Poni, căci este în aceeași perioadă cu matematica-Adolf Haimovici. Voi merge la Adolf Haimovici, deoarece dacă obțin un loc pe podium, voi scăpa de admiterea la Academie!

  Rep.: Nu este prima dată când particip la concursuri școlare?

  G.N.: Am participat cred că la toate concursurile de care am auzit în liceu, m-am implicat în toate proiectele, în activități de voluntariat. Anul trecut am luat locul 2 la olimpiada de industrie, m-am clasificat la faza națională la Haimovici, dar nu am obținut nimic. Am obținut premiul I și diplomă de excelență la Simpozionul Internațional „Universul Știintelor” cu ajutorul doamnei profesor Carmen Vulpe. Am mai luat locul II la Concursul Regional „Să cunoaștem Europa”, secțiunea Artă fotografică, locul III la același concurs la secțiunea Pictură și Gravuri, mențiune la secțiunea Eseuri, premiul I la Concursul Național de Creație Plastică și Abilități Practico-Aplicative „Nașterea Domnului-Renașterea Bucuriei”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: