spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPandurii la coada porcului de Crăciun

  Pandurii la coada porcului de Crăciun

  Jucătorii, antrenorii şi o parte dintre conducătorii de la Pandurii s-au strâns ieri dimineaţă în stadion pentru a tăia porcul de Crăciun. Aceasta este tradiţia lui Petre Grigoraş, antrenor care pe unde a fost a ţinut să se respecte acest obicei. După pomana porcului, jucătorii au intrat în vacanţă.

  Obiceiul lui Grig

  An de an, Petre Grigoraş îşi strânge elevii pentru a participa la un obicei frumos: tăierea porcului. Asta s-a întâmplat şi ieri la Târgu Jiu, Grigoraş şi ai lui asistând la sacrificarea porcului de Crăciun. Practic, s-a renunţat la banchetul de final de an în favoarea acestui obicei la care Grig ţine foarte mult. Glumele şi voia bună s-au ţinut lanţ, la acest obicei participând absolut toţi jucătorii indiferent de religie. Chiar şi musulmanul Viera a participat la acţiune, însă a stat deoparte de restul grupului care savura momentul.

  Caterincă la maxim

  Sacrificarea porcului a fost o ocazie bună ca jucătorii să stea de vorbă la un pahar de ţuică fiartă. Momentul cel mai aşteptat a fost cel în care şoriciul a fost gustat de aproape toată lumea. „Aveţi grijă, nu i-am făcut încă analizele” a glumit doctorul echipei. Chiar şi urechile porcului au fost mâncate de jucători, ultimul la „masa” improvizată ajungând Petre Grigoraş. Acesta totuşi a gustat din şorici, după care a aşteptat momentul în care carnea a fost pusă pe gratăr. De focul de la grătar s-a ocupat mijlocaşul Ilie Iordache, acesta fiind şi el pus pe glume. „Îmi faci poze la grătar? Aici nu mai aveam poze făcute. O să iasă o friptură pe cinste, a la Ilie” a glumit Iordache. Acesta a fost dat la o parte de directorul administrativ Ion Rădoi, acesta fiind cel care s-a ocupat cu prăjirea cărnii de porc pe grătar.

  Porc de locul 16

  Petre Grigoraş a şi acceptat să vorbească despre acest eveniment de la Pandurii. „E o tradiţie de sărbători. Chiar dacă pleacă băieţii mai devreme tăiem şi noi un purcel. La noi a fost mai micuţ, aţi văzut că porcul nu a fost aşa de mare. E în conformitate cu locul ocupat în clasament. Cei de la Galaţi au tăiat probabil un porc de 200 şi ceva de kilograme noi nu ne puteam permite aşa ceva pentru că suntem în coada clasamentului aşa că ne-am mulţumit cu unul de vreo 70 kg”, a comentat Petre Grigoraş. Şi fundaşul Vlad Chiricheş a fost pe aceeaşi lungime cu antrenorul său. „Ne-am adunat toţi aici să ne simţim bine şi aşteptăm vacanţa. Nu poţi să spui că e o petrecere, e o întâlnire cu băieţii. Acum vine o lună de pauză e un pic cam mult pentru că pierdem pregătirea, dar e foarte frumos”, a spus Chiricheş.
  Şi mijlocaşul Daniel Orac a savurat momentul. „Tăierea porcului a fost în loc de rămas bun şi un prilej de a ne reuni cu toţii, să ne urăm sărbători fericite. O lună de vacanţă e ok. Nouă ne place mult vacanţa şi când luăm banii. Moş Nicolae a venit cu un punct de la Urziceni dar putea să aducă şi el trei. La ce am arătat ultimele meciuri cred că merităm să fim în primele 10. Cu Rapid trebuie să câştigăm, la Cluj, la Urziceni la fel, cu Braşov nu trebuia să câştigăm. Asta e se compensează”, a comentat Daniel Orac.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: