spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesRadu Pietreanu şi primarul Mazilu au înecat o gâscă

  Radu Pietreanu şi primarul Mazilu au înecat o gâscă

  Actorul de la „Vacanţa Mare”, Radu Pietreanu, cunoscut pentru glumele sale, şi-a petrecut anii copilăriei în oraşul Târgu-Cărbuneşti. Prieten bun de şotii cu primarul Mihai Mazilu, Pietreanu arăta, încă de pe atunci, că are talent să înveselească pe cei din jurul său, cu glumele pe care le inventa pe moment. Şi acum, în unele dintre fotografiile postate pe Facebook, Radu Pietreanu arată că şi acum se ţine de glume.

  O locuinţă veche, declarată monument istoric, situată pe strada Trandafirilor la numărul 79 a locuit cândva Radu Pietreanu, actorul de la „Vacanţa Mare”. Prăfuită, cu geamurile crăpate şi cu perdele zdrenţuite, clădirea păstrează vie amintirea celui care avea să devină în timp, un om foarte cunoscut, atât în ţară cât şi peste hotare. Nici nu-şi mai aduce aminte de când nu a mai trecut pragul casei, mai ales că în locuinţă nu mai stă nimeni de câţiva ani. Imobilul de pe strada Trandafirilor pare unul părăsit, iar edilul oraşului spune că a auzit zvonuri că ar fi scoasă la vânzare. În urmă cu câţiva ani mama actorului s-a stins, lăsând în urmă o casă goală, pentru că de atunci nimeni nu mai locuieşte în ea. Clădirea îşi are amintirile ei, iar localnicii ştiu că acolo, Radu Pietreanu şi-a trăit copilăria. Unul dintre cei care l-au cunoscut în copilărie este chiar primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti. Acesta îşi aminteşte câteva din năzbâtiile pe care le-au făcut împreună şi, regretă că Pietreanu a cam uitat locul natal.

  „Am înecat o gâscă pentru că vroiam să vedem cât rezistă cu capul sub apă”

  Mihai Mazilu a dat timpul înapoi, amintindu-şi clipe din timpul petrecut alături de Radu Pietreanu. Nu sunt de uitat acele ipostaze, trăite alături de Pietreanu, spune Mazilu, zâmbind, aducându-şi aminte de anii copilăriei. „Eram, cred că pe la vreo 14 ani eu, şi el era cu un an mai mic, când la o serbare dintre acelea comuniste, Radu Pietreanu trebuia să recite o poezie pe scenă. A urcat aşa cu un aer de artist şi le-a spus celor prezenţi că va recita o poezie, într-o limbă străină. Apoi, a început să recite capra cu trei iezi pe ţigăneşte. Toată lumea a rămas blocată şi apoi au început ropote de râs”, asta este una dintre şotiile făcute de Pietreanu în copilărie. Mihai Mazilu îşi aminteşte că Radu Pietreanu avea de mic un dar de a înveseli lumea din jurul său: „Se vedea de atunci că are un dar de a glumi. Pe toţi îi făcea să râdă cu şotiile lui. Era un vârf de lance la capitolul şotii, ca să spunem aşa. Îmi amintesc că eram mai mici şi am făcut o experienţă tare ciudată. Am prins o gâscă, pe care am ţinut-o mult timp cu capul în apă să vedem cât rezistă biata pasăre. Numai că, am cam întrecut măsura şi gâsca a murit înecată. Mă aşteptam de la Radu la mai mult patriotism. Să vină mai des aici la Târgu-Cărbuneşti şi să promoveze cumva locul natal”, îşi mai aminteşte actualul primar, Mihai Mazilu, despre anii copilăriei, pe care i-a trăit alături de comicul Radu Pietreanu. Contactat telefonic, Radu Pietreanu a fost cam reţinut în declaraţii, spunând că nu prea obişnuieşte să vorbească despre el. Întrebat dacă este hotărât să-şi vândă casa copilăriei, actorul a afirmat că nu s-a hotărât încă ce va face în viitor cu locuinţa părintească: „Nu m-am hotărât încă ce voi face cu casa părinţilor mei. Nu ştiu dacă o voi scoate la vânzare sau dacă o voi păstra. Nu prea îmi place să vorbesc despre mine”, a menţionat Radu Pietreanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: