spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesSolista Geta Cotoveanu din Bâlteni: „Prin muzică trăiesc și sunt fericită!”

  Solista Geta Cotoveanu din Bâlteni: „Prin muzică trăiesc și sunt fericită!”

  A crescut iubind muzica și spune că nu are altă pasiune în afară de aceasta! A cânta înseamnă, pentru solista Georgeta Cotoveanu sau simplu Geta, cum o știe lumea, o mare bucurie: uită de toate grijile când cântă, o face mereu cu dragoste față de folclor și față de cei care o ascultă. Este una dintre solistele cunoscute în Gorj, absolventă a Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

  Gorjeancă iubitoare de folclor, Georgeta Cotoveanu are 38 de ani și locuiește în comuna Bâlteni, în satul Moi, mai exact. Tatăl său este din Dolj și a cântat mereu la orgă, astfel că și fiica sa a deprins de mică tainele folclorului. Căsătorită de 17 ani, Geta Cotoveanu cântă la evenimente precum nunți, petreceri, colaborează cu artiști din Gorj și nu numai. „Am terminat liceul, am luat bacalaureatul, dar apoi nu am mai făcut altă școală. Sunt căsătorită de 17 ani și am un soț minunat, care a înțeles și a respectat întotdeauna pasiunea mea pentru muzică. El nu are nicio legătura cu asta, cu domeniul artistic, muncește cu totul altceva. Momentan este plecat în Franța, la muncă. Din păcate, Dumnezeu nu a vrut ca noi să avem copii. Am avut ceva probleme de sănătate. Cred că un copil e ceea ce îmi mai lipsește ca să pot spune că am o viață fericită cu adevărat, împlinită”, a spus talentata Geta.

  Născută în familie de muzicanți

  Părinții Getei Cotoveanu au cântat, tatăl său cântă și acum la orgă și cel mai adesea este alături de fiica sa la evenimente. În concluzie, Geta a descoperit muzica încă din copilărie, a prins drag de melodiile gorjenești, le-a învățat și a cântat mereu! „Pasiunea și talentul pentru muzică le-am avut dintotdeauna. Părinții mei au cântat, tata încă mai cântă, mama a renunțat. Eu am terminat Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, la doamna profesor Camelia Argint. Cel mai mult îmi place să cânt muzica din zona noastră, din Gorj. Interpretez toate zonele, dar preferata mea rămâne muzica gorjenească! Și tradițiile noastre, obiceiurile de la nunți îmi plac mult. Nu prea mai sunt multe zone în țară unde să se păstreze așa obiceiurile, mersul la apă al miresei, împodobitul, bradul”, a spus Geta Cotoveanu. Tânăra câștigă destul de bine din muzică, fiind solicitată să participe la diferite evenimente fericite. „Pot spune că câștig destul de bine din muzică, dar nu mă întrețin doar din asta. Colaborez și cu diferite formații, iar la evenimentele unde sunt contactată, merg cu formația mea. Nu mă văd făcând altceva în afară de muzică! Prin muzică trăiesc și sunt fericită”, a adăugat solista din Bâlteni. Geta zâmbește larg și spune că „prin muzică se eliberează de tot negativismul, de toate gândurile gri. Prin muzică se exprimă cel mai bine, așa spune ce simte, ce crede!”.

  A vrut să aibă propriul stil

  Când vine vorba despre exemple de urmat, Geta povestește că a vrut să aibă propriul stil de interpretare a melodiilor. „Nu am avut niciun interpret ca și exemplu, am vrut să cânt în stilul meu, fără să încerc să copiez pe nimeni. Interpreții mei preferați sunt foarte mulți, dar îi menționez pe Maria Ciobanu, Maria Lătărețu, Gică Petrescu. Muzica este totul, este unica mea pasiune”, a declarat Geta Cotoveanu.

   
   
   
   
   
   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!