spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăNational5 sfaturi GoPro pentru începători

  5 sfaturi GoPro pentru începători

  GoPro este camera perfectă pentru a ne surprinde aventurile și pentru a spune povești interesante din viața oamenilor. Este atât de versatilă încât chiar și producțiile și regizorii profesioniști folosesc GoPro pentru a ajuta la captarea scenelor de acțiune din filmele lor. Și arată atât de bine!

  În timp ce acestea au folosit o post-producție profesională, există totuși anumite sfaturi și trucuri pe care oricine le poate învăța și adopta în propriul flux de lucru pentru realizarea de videoclipuri. Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să vă transformați videoclipurile de bază în capodopere.

  1. Planificați-vă cadrele

  Planificarea cadrelor este primul pas pentru a vă îmbunătăți videoclipurile. Planificându-vă cadrele cu puțin timp înainte (chiar dacă doar în minte), șansele de a spune o poveste mai bună vor fi mai mari. Așadar, în loc să vă grăbiți să apăsați acel buton de înregistrare, mai întâi acordați-vă puțin timp pentru a observa zona din jur cu proprii ochi.

  S-ar putea să descoperiți noi oportunități de unghiuri de filmare sau combinații de lumini care ar putea fi folosite în avantajul dumneavoastră. Urmând acest traseu, probabilitatea de a crea un videoclip bun devine iluzorie. Dacă vă angajați să fiți un pic mai creativi și să vă străduiți un pic mai mult, videoclipurile dvs. vor fi mult mai bune.

  2. Folosiți setările GoPro potrivite

  După ce ați făcut puțină planificare, este timpul să vă pregătiți și să vă configurați camera GoPro pentru filmare.

  Deși GoPro nu face o treabă rea în modul Auto (din cutie), vă recomandăm să îi învățați setările și să le ajustați în funcție de ceea ce filmați. Stăpânind setările camerei, veți putea utiliza tot potențialul acesteia. Dacă sunteți pregătit, încercați să activați Protune din meniul de setări al camerei. Acest lucru va debloca setările manuale ale GoPro și va crește calitatea înregistrării.

  3. Faceți filmări mai scurte.

  De câte ori ați văzut filme de amatori filmate din același unghi timp de cinci minute lungi? Este dureros. Luați-vă o secundă să vă gândiți cât durează o filmare într-un videoclip profesional real. Este vorba de câteva secunde.

  Vă provocăm să găsiți o emisiune TV sau un film care să folosească același unghi de filmare pentru mai mult de 10 secunde. Este rar.

  Acest sfat simplu vă va ajuta să vă faceți videoclipurile mai dinamice prin eliminarea celor inutile. Mai scurt este mai bine. Mai ales atunci când este vorba despre acțiuni rapide.

  Data viitoare când filmați un videoclip, înregistrați pentru cel mult 10 secunde, apoi mișcați-vă. Dacă aveți o listă de filmări, așa cum am vorbit, veți avea o mulțime de unghiuri excelente din care să alegeți. În cazul scenelor mai lungi, filmați aceeași imagine din două sau trei unghiuri diferite. Este mult mai ușor de urmărit!

  4. Păstrați-l încărcat

  Pe măsură ce apar noi modele de camere, puterea de procesare a GoPro crește împreună cu noi funcții puternice, dar bateriile rămân aproape la fel. Acest lucru ar putea duce la o durată de funcționare mai scurtă pentru o singură baterie.

  Pe lângă faptul că vă recomandăm să vă completați geanta camerei cu câteva baterii suplimentare (presupunând că le puteți schimba) pentru a vă asigura cel puțin o zi întreagă de filmare, următoarele sfaturi simple vă vor ajuta să vă prelungiți în continuare durata de viață a bateriei și să obțineți mai mult timp de înregistrare:

  • Porniți camera doar atunci când doriți să filmați, utilizând funcția Quick Capture (de la HERO5 în sus)
  • Dezactivați Wifi, Bluetooth, Controlul vocal și GPS
  • Păstrați bateriile GoPro la cald (buzunarele funcționează bine)
  • Opriți afișajul (dacă nu este necesar)

  5. Utilizați un card SD rapid

  Utilizarea unui card de memorie GoPro compatibil este foarte importantă pentru a garanta că toate fișierele media vor fi stocate corect. În ciuda cantității vaste de carduri de memorie care există pe piață, vă încurajăm să folosiți numai carduri de memorie testate de GoPro.

  În general, încercați să folosiți numai carduri de memorie rapide care pot asigura înregistrarea 4k, altfel este posibil ca fișierele dvs. să nu fie salvate corect. Prin urmare, vă sugerăm carduri microSD cu o viteză de clasa 10 sau V30.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: