spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalAlbert Norel Venete: familia și oamenii care te înconjoară te definesc ca...

  Albert Norel Venete: familia și oamenii care te înconjoară te definesc ca om

  Bine ancorat în cotidian, extrem de activ și sociabil, tânărul antreprenor Albert Norel Venete este un bun prieten al nostru. Îl place să vorbească despre proiectele lui, dar în egală măsură e bucuros să împărtășească idei, gânduri și întâmplări din viață.

  Deși are doar 30 de ani, Albert a trăit din plin acumulând o mulțime de experiențe. L-am revăzut la un eveniment despre comunicare și marketing, unde a fost invitat ca și antreprenor. Întrebat despre planurile și proiectele lui, Albert ne-a spus că ne va povesti despre ele la momentul potrivit și că nu obișnuiește să dezvăluie lucruri care nu sunt încă materializate.

  „Tot ce trăim este o poveste. Unele durează mai mult, altele mai puțin și există povești care nu se termină niciodată. Poveștile sunt acele gânduri care ne animă, care încep de la o dorință și capătă contur pe măsură ce ne imaginăm cum vom ajunge să ne îndeplinim dorința. Cele mai importante sunt personajele, adică oamenii cu care suntem împreună în călătoria pe care a determinat-o dorința. Aici e secretul poveștilor de succes! Eu cred în familie și în prietenie!”

  Albert este interesat de evoluția continuă, iar asta i-a fost de mare folos. O mare parte dintre lucrurile pe care le-a învățat se datorează curiozității lui. Îi place să cunoască oameni și când își face un prieten, îi adresează multe întrebări din dorința de a vedea lumea prin ochii acestuia. Albert a stat de vorbă de-a lungul vieții cu foarte mulți oameni din diferite domenii de activitate. El spune că „atunci când suntem interesați de cum gândesc alții, împrumutăm din cunoștințele și înțelepciunea lor. Când îți prețuiești prietenii înseamnă că aceștia sunt oameni valoroși. Când iubești e vorba și despre admirație, respect, lucruri care te fac și pe tine mai bun. Pentru mine, relațiile de familie și cele de prietenie sunt importante, poate cele mai importante.”

  Tânărul antreprenor a avut o copilărie cât se poate de obișnuită, însă pentru el natura, oamenii simpli, animalele din ograda bunicilor și joaca pe maidan au fost începutul călătoriei lui spirituale, izvorul dorinței de a descoperi cine este și de ce a venit pe lume.

  „Îmi amintesc de poveștile spuse de bunici la poarta casei și de ale altor săteni, apropiați de-ai familiei. Eram fascinat! Felul în care se ascultau unii pe alții, cum se ajutau mereu, cum se sfătuiau când era vorba de muncă… Se transformau într-o echipă. Când ai relațiile potrivite, devii cea mai bună versiune a ta, iar asta nu are legătură nici cu școala, nici cu meseria.”

  Albert Norel Venete trăiește în Olanda de opt ani de zile, însă revine des în țară, în locurile natale, unde are prieteni și rude. Își dorește o familie numeroasă, copii cărora să le lase o moștenire mai mult spirituală.

  „Ce lăsăm în urma noastră este rezultatul a ceea ce am făcut și cine am fost fiecare în viață. Nu trebuie să fie numai bani. Ai nevoie de ei, desigur, mai ales în societatea actuală. Dar înțelegerea, compasiunea, prietenia, dragostea, lucrurile astea simple sunt cele mai importante, mai ales când vorbim despre familie, de copii. Nu știu ce fel de tată voi fi, dar cu siguranță îmi voi asculta mai întâi sufletul în creșterea copiilor, așa cum o fac în tot ce întreprind.”

  L-am întrebat pe Albert dacă se gândește să se reîntoarcă în România. Răspunsul lui a fost că nu își va face un scop din a trăi într-o țară sau în alta, dar că vrea să trăiască experiențele pe care i le oferă tot ce îl înconjoară.

  „Am prieteni în Olanda, am colegi, am parteneri. Trăiesc unde mă duc drumurile vieții, acolo unde îmi găsesc rostul. Îmi place mult să călătoresc, îmi place să văd cum trăiesc oamenii în alte părți de pe glob. E adevărat că Romania e în sângele meu și că nu stau niciodată prea mult timp departe, dar atâta timp cât am libertate de mișcare, aleg să trăiesc cât mai multe experiențe, să mă bucur și să aflu tot ce pot despre ceea ce mă înconjoară.”

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!