spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalAu furat criptomonede în valoare de milioane de euro

  Au furat criptomonede în valoare de milioane de euro

  Procurorii DIICOT, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au efectuat joi 40 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în mai multe judeţe din România, inclusiv Ilfov, Vâlcea, Braşov, Constanţa şi Sălaj. Aceste acţiuni au fost desfăşurate în cadrul unui dosar ce priveşte furtul de criptomonede în valoare de milioane de euro.

  Conform informaţiilor furnizate de către DIICOT, infracţiunile investigare includ constituirea unui grup infracţional organizat, operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

  Gruparea în cauză, constituită în municipiul Bucureşti în anul 2019, a atras peste 20 de membri, atât cetăţeni români cât şi străini, cu scopul de a comite infracţiuni de spălare a banilor proveniţi în special din activităţi infracţionale informatice. După analiza probelor, s-a constatat că aceşti membri au sustras criptomonede din portofelele electronice ale unor persoane, cauzând prejudicii financiare de ordinul milioanelor de euro.

  Criptomonedele sustrase erau ulterior transferate prin diverse portofele electronice controlate de membrii grupului, către alte portofele electronice deschise pe numele unor cetăţeni străini. Aceştia facilitau conversia criptomonedelor în monedă convenţională şi integrarea lor în circuitul civil, fiind percepute comisioane pentru aceste operaţiuni.

  De asemenea, în anchetă s-a implicat şi EUROPOL, organizaţia europeană de cooperare poliţienească, consolidând astfel eforturile autorităţilor române în combaterea criminalităţii organizate de acest tip.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!