spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăNationalAvertisment MAE pentru cei care călătoresc în Grecia

  Avertisment MAE pentru cei care călătoresc în Grecia

  Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români cu privire la condițiile extreme din Grecia. Serviciul local de Meteorologie a emis un cod roșu de caniculă, cu temperaturi ce pot ajunge până la 43 de grade Celsius, în perioada 11-17 iulie 2023, pe întreg teritoriul țării.

  Autoritățile elene au emis, de asemenea, un avertisment privind riscul crescut de incendii forestiere. Temperaturile ridicate, umiditatea scăzută a combustibililor naturali și condițiile favorabile propagării focarelor potențiale contribuie la această situație periculoasă.

  Cetățenii români sunt informați că legislația elenă interzice activitățile în aer liber care pot provoca scântei sau foc, având consecințe dezastruoase în ceea ce privește incendiile forestiere.

  Pentru asistență consulară, cetățenii români pot apela numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), iar operatorii Call Center sunt disponibili non-stop.

  În cazuri de urgență, cetățenii români pot contacta numărul de telefon de urgență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: