spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăNationalCe a discutat Ciolacu cu Blinken în SUA

  Ce a discutat Ciolacu cu Blinken în SUA

  Mai multe probleme ale românilor au fost ridicate de premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii oficiale de luni, pe care a avut-o în timpul deplasării în Statele Unite ale Americii, cu Secretarul de stat american Antony Blinken. S-a discutat, printre altele, despre securitatea regională, despre noi investiții americane în România, dar și despre libera circulație a românilor în SUA.
  „Am avut astăzi o întâlnire extrem de bună cu Secretarul de stat american Antony Blinken cu care am discutat despre securitatea regională în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, precum și despre noi investiții americane în țara noastră care să aibă impact la nivelul întregii zone de sud-est a Europei.
  Am abordat totodată și problema liberei circulații a cetățenilor români către Statele Unite. Sunt încrezător cu privire la includerea României în programul Visa Waiver într-un orizont de timp previzibil!
  Convingerea mea este că a venit momentul să trecem de la un Parteneriat Strategic la un Parteneriat între prieteni care își coordonează mult mai eficient strategiile, în special cele economice. România are în acest moment toate atuurile pentru a deveni un hub logistic și, mai ales, un hub al marilor investiții americane din zona strategică a Mării Negre!
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: