spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăNationalCe ne dorim de la spaţiul în care trăim? Descoperă cum poţi...

  Ce ne dorim de la spaţiul în care trăim? Descoperă cum poţi transforma o casă în acasă

  Acasă nu este doar un loc unde dormi sau mănânci, este spaţiul în care ai loc să fii tu, să petreci timp alături de cei dragi, să îţi găseşti echilibrul, sau să îţi reîncarci bateriile. Acasă este despre relaxare, linişte, echilibru şi confort.

  Nu trebuie să îţi tratezi casă ca pe un spaţiu oarecare şi merită să investeşti din energia ta şi timpul tău pentru a-ţi contura o locuinţă cât mai potrivită pentru tine.

  Desigur, spaţiul în care stai ar trebui să te reprezinte pe tine, să îţi placă şi să te împlinească. Nu toţi avem aceleaşi gusturi, păreri sau idei, de aceea fiecare dintre noi îşi lasa amprenta personală asupra multor lucruri, de la spaţiul în care lucrăm şi până la stilul vestimentar. Casa este primul loc care ar trebui să aibă o amprentă personală. Totuşi, înainte de a te gndi la acel ceva special, este bine să te întrebi ce anume îţi doreşti tu de la casa ta.

  Ţi s-ar putea părea ciudat, însă spaţiul în care trăim trebuie să îndeplinească câteva caracteristici esenţiale pentru fiecare dintre noi. Acestea sunt rareori negociabile şi sunt important de bifat înainte de a trece la personalizarea casei în funcţie de gusturi.

  Descoperă ce anume nu îţi poate lipsi din casa pentru a o transforma în acasă:

  Siguranţa

  Siguranţa este cel mai important lucru atunci când defineşti conceptul de “acasă”. Pentru noi toţi, acasă ar trebui să fie locul în care ne simţim cel mai în siguranţă. De aceea, acest aspect este primul pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când îţi conturezi spaţiul în care vrei să trăieşti.

  Siguranţa este dată în primul rând de zona în care locuieşti. Cu siguranţă nu te-ai simţi confortabil ştiind că poţi păţi ceva atunci când pleci de acasă sau că nu îţi poţi lăsa copiii să se joace liniştiţi afară. Astfel, zona în care trăieşti va avea un impact major asupra modului în care vei trăi în propria casă, deşi propriu-zis nu are legătură cu aceasta. Da, nu vei mânca sau dormi pe stradă pe care te muţi, însă vei petrece destul de mult timp şi în afara casei zi de zi.

  Pe lângă zona în care trăieşti, siguranţa casei tale este oferită şi de alegerile pe care le faci în amenajarea ei. Accidentele casnice sunt frecvente în lume, de aceea este important să acorzi atenţie modului în care fixezi piesele de mobilier, de la pături pentru copii sau bebeluşi şi până la rafturi sau etajere.

  Anumite piese de mobilier, precum paturile pentru copii trebuie să fie şi atent selectate. Cei mici sunt sensibili şi mult mai expuşi accidentelor sau loviturilor, cel puţin în primii ani de viaţă. De aceea, paturile pentru copii trebuie alese cu atenţie şi cu accent pe un design sigur pentru cei mici. Nu numai paturile pentru copii se încadrează în această categorie, ci şi dulapurile, mobilierul suspendat sau orice altă piesă de mobilier care ar putea provoca accidente.

  Funcţionalitatea

  Pe lângă siguranţă pe care ţi-o oferă, spaţiul în care trăieşti trebuie să fie şi funcţional. Acasă te relaxezi, dormi, mănânci, lucrezi, te îmbraci şi desfăşori o mulţime de alte activităţi. De aceea, o casă trebuie să fie 100% funcţională. Ce implică asta? În primul rând, o bucătărie completă şi o baie cu toate obiectele sanitare necesare. Instalaţii electrice, sanitare, surse de căldură şi de apă, dar şi o izolaţie corespunzătoare, toate sunt esenţiale pentru un spaţiu pe care să-l poţi numi acasă.

  Mai apoi, mobilierul este cel care îţi poate oferi funcţii diverse. De la canapele, pături pentru copii, dulapuri, birouri şi scaune, majoritatea pieselor de mobilier nu reprezintă doar decor. Toate au un rol bine stabilit în ecosistemul unei case. Avem nevoie de pături pentru a dormi comod, de masă pentru a mânca corect, dar şi de multe alte piese de mobilier pentru activităţi zilnice.

  Liniştea

  Indiferent de cât de mult îţi place muzica, agitaţia, gălăgia şi rumoarea, cu siguranţă ai nevoie uneori de o pauză. Liniştea este un aspect important atunci când vine vorba de casa ta. De aceea, este o idee bună să pui accent pe o izolare fonică de calitate, atât faţă de vecini, cât şi între camere. În acest mod, acasă va putea fi într-adevăr sinonim cu liniştea şi relaxarea.

  Dacă nu te poţi relaxa în linişte în spaţiul în care trăieşti, atunci acesta nu îţi permite să ai grijă de nevoile tale de bază.

  Spaţiul în care trăieşti nu trebuie să fie numai plăcut estetic sau să îţi ofere un loc în care să dormi pentru câteva ore. Dimpotrivă, acasă este despre siguranţă, funcţionalitate şi linişte, înainte de a fi despre design, culori sau materiale de construcţie. De aceea, atunci când îţi construieşti propriul acasă, asigură-te că acesta răspunde celor mai importante nevoi ale tale şi nu este doar un loc care arată bine.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!