spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalCe nu este bine să faci de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

  Ce nu este bine să faci de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

  Creștinii ortodocși prăznuiesc luni, 29 august 2022, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, una dintre cele mai mari sărbători ale românilor. Pentru această zi sfântă sunt o mulțime de obiceiuri mai mult sau mai puțin știute, despre care se spune că trebuie respectate cu sfințenie pentru a atrage binecuvântarea divină.

  Se spune că, de Tăierea Capului Sântului Ioan Botezătorul, gospodinele nu trebuie să lucreze la câmp sau să spele. De asemenea, este interzis să coși. Tradițiile au fost transmise din generație în generație, dar unele sunt mai puțin cunoscute.

  Unul dintre cele mai vechi obiceiuri este acela de a duce la biserică, pentru sfințire, mere, pere, castraveți și struguri. Apoi fructele și legumele se împart celor flămânzi și săraci, copiilor și bătrânilor. Se dă de pomană, în amintirea sufletelor plecate dintre cei vii și nu numai. Pachețele cu struguri și pâine caldă se oferă și pentru bunăstarea familiei, pentru liniște și spor în casă.

  Tipicul bisericesc spune că este bine să postești în această zi închinată Sfântului Ioan Botezătorul, chiar să nu mănânci toată ziua, ci doar seara o turtă de mălai sau grâu. Obiceiul se ține pentru sănătate și iertarea păcatelor. Încă din seara de dinaintea sărbătorii nu trebuie să consumi nimic, doar apă poți să bei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!