spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNationalCe trebuie să știți despre gama de televizoare Samsung 2023

    Ce trebuie să știți despre gama de televizoare Samsung 2023

    2023 se anunță a fi un an important pentru televizoarele Samsung. Gigantul tehnologic coreean a anunțat o serie de modele QD-OLED, Neo QLED și MicroLED, în efortul de a lua fața rivalilor precum LG și de a le oferi consumatorilor ceea ce își doresc – ecrane mai mari și mai bune.

    Iată o defalcare a celor mai importante caracteristici ale gamei de televizoare Samsung 2023.

    QD-OLED-uri QD-OLED mai multe și mai luminoase într-o nouă dimensiune

     

    Primul TV Samsung OLED Quantum Dot OLED din 2022, modelul S95B a primit cinci stele, fiind numit un „debut orbitor”. Încurajat de succesul său, Samsung a dezvăluit două noi televizoare QD-OLED pentru 2023 – nava amiral S95C și S90C, mai accesibil. Ambele vor fi disponibile în aceleași dimensiuni ca și S95B de anul trecut, alături de o nouă dimensiune „ultra-large” de 196 de cm.

    S95C este echipat cu panoul QD-OLED de a doua generație de la Samsung Display, realizat cu un nou material „OLED HyperEfficient EL” care permite o luminozitate maximă de până la 2000 de nits. Acest TV Samsung S95Cpare a fi un concurent serios pentru LG G3, care folosește tehnologia Micro Lens Array pentru a atinge aparent o cifră de luminozitate similară.

    Samsung a binecuvântat, de asemenea, S95C cu un procesor Neural Quantum Processor 4K proiectat special, care se pare că oferă „luminozitate de neegalat, cartografiere a culorilor vii și upscaling 4K inteligent cu restaurare a detaliilor AI”.

    Cu o rată de reîmprospătare mai mare decât media de 144 Hz, un timp de răspuns specificat de 0,1 milisecunde și certificare AMD FreeSync Premium Pro, ambele modele de TV Samsung S95C și S90C ar trebui să fie alegeri bune pentru gameri.

    S95C se mândrește cu câteva diferențe estetice în comparație cu fratele său S90C, în special cu o cutie One Connect și posibilitatea de a fi montat la nivelul unui perete. De asemenea, primește o configurație de difuzoare Dolby Atmos de 70 de wați pe 4.2.2 canale, cu difuzoare de 70 de wați, cu difuzoare de tip up-firing și down-firing prezente.

    Modelul de TV Samsung S90C, mai accesibil, nu are One Connect, astfel că intrările și ieșirile sale sunt integrate direct în partea din spate a televizorului, așa cum se întâmplă la majoritatea modelelor. În ceea ce privește designul general, S90C seamănă foarte mult cu S95B – incredibil de subțire (mai mult decât S95C) pe cea mai mare parte a panoului său, dar cu o secțiune mai groasă din plastic pentru hardware-ul de procesare, difuzoare și conexiuni.

    Ca urmare a designului diferit, S90C se mulțumește, de asemenea, cu două difuzoare orientate în jos și cu o versiune redusă a sistemului Samsung Object Tracking Sound, numit Object Tracking Sound Lite. Nu va fi la fel de luminos ca S95C, probabil pentru că nu dispune de noua tehnologie QD-OLED, dar Samsung nu este în prezent foarte clară în această privință.

    Vreți să vă reduceți factura de energie? Se spune că ambele noi televizoare QD-OLED ale companiei sunt cu până la 25% mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele din 2022.

    Mini televizoare LED care, aparent, transformă SDR în HDR

    Vreți cel mai luminos televizor Samsung din toate timpurile? Modelul emblematic de TV Samsung QN900C Neo QLED Mini LED cu iluminare LED are o rezoluție 8K, o iluminare de fundal pe 14 biți și o luminozitate maximă de până la 4000 de nits. Modelul 2023 va oferi un contrast îmbunătățit față de un TV Philips datorită algoritmilor 8K Real Depth Enhancer Pro și Shape Adaptive Light.

    Preferați 4K în loc de 8K?  Modelul QN95C – televizorul Neo QLED 4K de top de la Samsung pentru 2023 – are o placă de alimentare reproiectată care are ca rezultat margini cu o grosime mai mică de 20 mm. În plus, noul design elegant elimină necesitatea unei cutii de conexiuni externe.

    Atât QN900C, cât și QN95C utilizează trucuri inteligente de inteligență artificială în încercarea de a scoate la iveală până la ultima picătură de detaliu. De asemenea, acestea se mândresc cu algoritmul „Auto HDR Remastering” de la Samsung, care utilizează „învățarea profundă a inteligenței artificiale” pentru a adăuga efecte HDR (High Dynamic Range) la conținutul SDR (Standard Dynamic Range) în timp real și pentru fiecare scenă în parte. Dacă funcționează așa cum susține Samsung, filmele și emisiunile TV SDR mai vechi ar trebui să arate mai luminoase și mai vii.

    După cum probabil știți, există deja o dezbatere cu privire la faptul dacă producătorii de televizoare au dreptul de a se amesteca în intenția creatorului adăugând o doză de lustru HDR (potențial inutilă) la un clasic atemporal. Totuși, puteți oricând să o dezactivați în setări.

    În altă ordine de idei, Samsung a cvadruplat numărul de blocuri de reglare a intensității luminoase în gama sa Mini LED, ceea ce ar putea elimina practic „blooming” (atunci când obiectele luminoase izolate de pe un ecran se reflectă în zonele mai întunecate din cauza unei performanțe slabe a luminii de fundal). Țineți pumnii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: