spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 24, 2024
Altele
  AcasăNationalCum au fost divulgate subiectele de la Bacalaureat: Metode ingenioase și investigații...

  Cum au fost divulgate subiectele de la Bacalaureat: Metode ingenioase și investigații în curs

  Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat că unele fotografii cu subiecte de la Bacalaureat, care au ajuns pe internet la câteva minute după începerea examenului, au fost realizate cu ajutorul camerelor microscopice ascunse în nasturi și căști microscopice, dificil de detectat de către comisii. Aceste situații au fost sesizate de Parchet.

  Deca a subliniat că subiectele nu au fost făcute publice înainte ca elevii să intre în sălile de examen, astfel că integritatea evaluării naționale și a examenului de Bacalaureat nu a fost afectată. Acolo unde subiectele au ajuns în spațiul public, autoritățile au identificat centrele de unde acestea au fost divulgate, deoarece foile de examen menționează numărul centrului respectiv.

  ”În fiecare astfel de caz am făcut investigaţii prin intermediul inspectoratelor. În unele cazuri a fost înlocuită comisia de examen, în alte cazuri, am înţeles că Parchetul s-a sesizat. Ceea ce noi trebuie să evităm pe viitor este utilizarea tehnologiei care avansează, din păcate, afectând integritatea Examenelor Naţionale. Înţeleg că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture. Este vorba și despre căşti microscopice, care sunt la nivelul urechii şi sunt foarte greu de detectat de către comisii”, a spus ministrul Deca.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: