spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalCutremurul din Oltenia a afectat 22 de localități din 5 județe

  Cutremurul din Oltenia a afectat 22 de localități din 5 județe

  Cutremurul de marți din Oltenia a produs efecte în 22 de localități din 5 județe, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta a precizat că nu există, până în prezent, nicio clădire afectată astfel încât să nu poată fi locuită.

  „În urma cutremurului de marți, am avut efecte în 22 de localități din cinci județe. Efectele nu au pus viața în pericol. Au fost doar două persoane cu leziuni minore. Clădirile care au suferit fisuri sunt evaluate de experți. Până acum nu avem nicio clădire de care să ni se spună că nu se poate locui”, a spus Raed Arafat la începutul ședinței de Guvern.

  Acesta a anunțat că, în ultimii ani, DSU a desfășurat mai multe campanii de informare în ceea ce prvește pregătirea pentru cutremur și comportamentul în timpul și după producerea lui și că, de luni, campania „Nu tremur la cutremur” revine pe 30 de posturi TV.

  Cutremurul care s-a produs marți în Oltenia, cu epicentrul în județul Gorj, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter și a avut peste 160 de replici, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Județele afectate sunt Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi şi Vâlcea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!