spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăNationalCutremurul din Oltenia a afectat 22 de localități din 5 județe

  Cutremurul din Oltenia a afectat 22 de localități din 5 județe

  Cutremurul de marți din Oltenia a produs efecte în 22 de localități din 5 județe, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta a precizat că nu există, până în prezent, nicio clădire afectată astfel încât să nu poată fi locuită.

  „În urma cutremurului de marți, am avut efecte în 22 de localități din cinci județe. Efectele nu au pus viața în pericol. Au fost doar două persoane cu leziuni minore. Clădirile care au suferit fisuri sunt evaluate de experți. Până acum nu avem nicio clădire de care să ni se spună că nu se poate locui”, a spus Raed Arafat la începutul ședinței de Guvern.

  Acesta a anunțat că, în ultimii ani, DSU a desfășurat mai multe campanii de informare în ceea ce prvește pregătirea pentru cutremur și comportamentul în timpul și după producerea lui și că, de luni, campania „Nu tremur la cutremur” revine pe 30 de posturi TV.

  Cutremurul care s-a produs marți în Oltenia, cu epicentrul în județul Gorj, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter și a avut peste 160 de replici, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Județele afectate sunt Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi şi Vâlcea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!