spot_img
Altele
  AcasăNationalDe azi, cine a achitat amenda pentru că nu a completat formularul...

  De azi, cine a achitat amenda pentru că nu a completat formularul de intrare în țară, poate cere banii înapoi

  Direcţia de Taxe şi ImpoziteCetăţenii sancţionaţi contravenţional pentru că nu au completat formularul digital de intrare în România şi care au achitat amenda au termen 90 de zile, începând de miercuri, pentru a depune la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu o cerere de restituire a sumei plătite, anunță news.ro.

  Ministerul Dezvoltării a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani achitate de cetăţeni, reprezentând amenzi contravenţionale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România.

  ”Cetăţenii sancţionaţi contravenţional care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu, în vederea restituirii sumelor achitate, în termen de 90 de zile de astăzi. În vederea procesării rapide a cererilor, acestea trebuie însoţite de procesul verbal de constatare a contravenţiei şi documentul de plată”, precizează Ministerul Dezvoltării.

  Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spaţiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale, sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale, dacă acel contribuabil are de achitat impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, impozite pe mijloacele de transport, etc.

  Formularul de cerere poate fi descărcat de AICI

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: