spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăNationalDelfinii din Marea Neagră, arsuri grave din cauza exploziilor

  Delfinii din Marea Neagră, arsuri grave din cauza exploziilor

  Biologii marini atrag atenţia asupra dezastrului provocat de explozii în Marea Neagră, transmite antena3.ro. Specialiştii bulgari au descoperit că mai mulţi marsuini, o specie de delfini de dimensiuni mai mici, au fost aduşi de curenţi în sud, după ce au suferit arsuri grave din cauza exploziilor. Mamiferele marine aveau plăgi şi arsuri şi erau foarte slăbite.

  „Unii dintre marsuini prezentau răni, plăgi arse care dovedesc apropierea de un loc de explozie. Singura explicație probabilă este că sunt arsuri cauzate de fosfor, parctic, un element care arde și sub apă”, a explicat și biologul Răzvan Popescu Mirceni.

  Biologii spun că specia de cetacee traieşte lângă ţărmuri şi porturi şi este foarte posibil să se fi aflat, în această perioadă, în apropierea zonelor de operaţiuni militare.

  „În această perioadă, peștii din Marea Neagră migrează spre Nord, spre zona de nord a Mării Negre și Marea Azov, unde se reproduc. Însă găsesc razboiul și mulți sunt răniți și pier acolo, alții sunt speriați de sonare, de bombe și ajung pe litoarlul romaensc sau bulgaresc unde nu găsesc hrana și temperatura este prea rece și pier, suferă”, atrage atenția biologul Adrian Bîlbă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: