spot_img
Altele
    AcasăNationalDeliciu primăvăratic: Rețetă simplă și gustoasă de mâncare de urzici

    Deliciu primăvăratic: Rețetă simplă și gustoasă de mâncare de urzici

    Urzicile, plante care vestesc sosirea primăverii, ca și ghioceii, sunt asemănătoare spanacului, dar au o notă aparte. Deși te pot înțepa când le culegi, frunzele lor fiind acoperite cu țepi mărunți și ascuțiți, ce conțin substanțe precum acid formic, histamine și acetilcolină, responsabile pentru senzația de usturime și arsură. Cu toate acestea, odată pregătite, urzicile se transformă într-un deliciu culinar.

    Mâncarea de urzici este nu doar delicioasă, ci și sănătoasă, oferindu-ți o modalitate plăcută de a te bucura de această plantă și de a te „răzbuna” pe pișcăturile ei. Prin combinarea cu usturoiul, vei descoperi că mâncarea sănătoasă poate fi cu adevărat gustoasă și satisfăcătoare.

    Iată cum poți pregăti această mâncare de urzici în câțiva pași simpli:

    1. Spală bine urzicile, folosind mănuși pentru a evita înțepăturile. După ce le-ai curățat de impurități, opărește-le în apă cu sare.
    2. Golește apa, apoi pune urzicile în altă apă caldă, să fiarbă timp de cinci minute.
    3. Toacă fin ceapă și căței de usturoi.
    4. După ce au fiert urzicile, scurge-le și toacă-le mărunt – poți folosi un cuțit sau un blender. Păstrează o cană din apa în care au fiert.
    5. Călește ceapa în ulei până devine translucidă.
    6. Adaugă urzicile tocate, o lingură de făină și usturoiul.
    7. Condimentează după gust și adaugă cana de apă în care au fiert urzicile.
    8. Amestecă continuu pentru a evita lipirea mâncării de tigaie.
    9. Mâncarea este gata atunci când se îngroașă. Servește-o caldă alături de orez, mămăligă, ouă, sau carne de pui, pentru o masă delicioasă și sănătoasă.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: