spot_img
23.1 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalElemenete cheie ale băii în stil meditaraneean (P)

  Elemenete cheie ale băii în stil meditaraneean (P)

  Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de design interior și vă doriți să vă amenajați locuința în așa fel încât să vă puteți simți mereu ca în vacanță, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să ne concentrăm în mod expres pe baie și pe mobilierul potrivit pentru o încăpere în stil mediteraneean. Veți afla ce tipuri de mobilă și decorațiuni puteți alege, astfel încât să se potrivească la perfecție, dar și ce elemente cheie să încorporați pentru ca design-ul să fie unul primitor. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem.

                 Desing-ul interior mediteraneean este unul dintre cele mai îndrăgite. Însă, în România nu se întâlnește chiar atât de des. Acest lucru este datorat complexității sale. Acest tip de design necesită îmbinarea unor elemente cheie pentru a obține look-ul final dorit. Printre acestea se numără: culorile neutre, formele ovale și arcadele, materialele diverse și accesoriile care duc cu gândul la natură. Dacă sunt aranjate cu atenție și alese cu grijă, elementele pot face din baia dumneavoastră o adevărată oază de relaxare. De aici și importanța mobilierului de baie ales. În continuare, vă vom ajuta să optați pentru piesele de mobilă perfecte, oferindu-vă detalii de asortare. La final, cu siguranță vă veți impresiona toți apropiații. Așa că haideți să aflați din ce puteți alege.

                 Mobilierul baie pentru stilul mediteraneean trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie așezat simetric, să aibă culori neutre și să fie confecționat numai din materiale specifice stilului. Începem cu așezarea simetrică, ce are ca scop spațialitatea. Design-ul mediteraneean este caracterizat de spațiile mari și libere, care nu sunt încărcate cu accesorii sau piese de mobilier. De aici și nevoia dumneavoastră de a așeza dulapurile, etajerele și rafturile din baie într-un tipar cât mai organizat. Alături, puteți pune și o chiuvetă baie sau o oglindă în formă ovală, care să ducă cu gândul la arcadele specifice stilului. Apoi, după așezare, puteți trece la culori. Este important să optați pentru un mobilier baie în culori precum alb, crem sau bej. Acestea vă vor duce cu gândul la plajă și relaxare, ajutând la integrarea mobilierului în întregul ansamblu. La final, este important să alegeți și un material specific zonei mediteraneene: lemnul sau ratanul. Acestea două sunt cele mai bune opțiuni pe care le aveți, tot datorită efectului de vacanță și natură pe care îl oferă, asemenea culorilor. După ce luați în considerare toate elementele cheie, veți putea amenaja baia într-un design cât mai aproape de cel orginial.

                 Acum că v-ați lămurit în ceea ce privește mobilierul baie, putem trece la decorațiuni, podele și pereți. Nicio cameră nu este completă până nu este decorată. De aici și nevoia de a alege niște accesorii potrivite cu design-ul mediteraneean. Mai întâi de toate, considerăm necesar să vă menționăm și aici materialele perfecte. Pentru ca decorul să fie unul cât mai natural, vă recomandăm să alegeți accesorii confecționate din lemn, teracotă, ceramică, in și chiar bumbac. Acestea cinci se vor asorta de minune în baia dumneavoastră și vor aduce un plus de culoare și personalitate design-ului. Decorațiunile precum tăvițele în formă de scoică, plantele sau coșurile de ratan vor face baia să strălucească și vă vor oferi funcționalitatea de care aveți nevoie. Cât despre podele și pereți, trebuie să rețineți doar un lucru: alegeți gresia sau faianța preferată în culori neutre, complementare mobilierului, cu o zonă geometrică de accent. Ca să înțelegeți mai bine despre ce vorbim, vă vom da un exemplu. Să spunem că alegeți o gresie crem. Ce puteți face ca să o potriviți cu design-ul mediteraneean? Să așezați în formă de romb câteva plăci turcoaz, bleu, portocalii sau verzi pe lângă restul plăcilor crem. Așa, veți da un aspect de plajă podelelor și pereților din baie, lucru ce vă va duce cu gândul direct la zona mediterană și vacanță.

                 Pentru a obține acest design minunat, nu trebuie decât să vă lăsați imaginația să zboare. Dacă vă sfătuiți cu cei dragi și vă inspirați din mediul online, cu siguranță veți reuși să potriviți mobilierul baie cu decorațiunile, pentru un stil mediteraneean cât mai specific. Acum că ați aflat toate informațiile necesare, sperăm că vă simțiți pregătit pentru amenajarea ce urmează. Mai sperăm și că v-am fost de ajutor și vă dorim happy styling!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!