spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalElevă înecată cu un jeleu, la școală. A fost nevoie de elicopterul...

  Elevă înecată cu un jeleu, la școală. A fost nevoie de elicopterul SMURD

  O elevă a rămas inconștientă, după ce s-a înecat cu un jeleu, fiind nevoie de intervenția elicopterului SMURD pentru a fi salvată, orice secundă putând face diferența dintre viață și moarte, în astfel de situații, anunță ziare.com.

  Eleva, din localitatea Geaca, județul Cluj, a fost transportată de urgență la UPU – Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, miercuri, 26 aprilie, după ce s-a înecat cu un jeleu. Aceasta era inconștientă la momentul sosirii echipajului SMURD, însă după ce i-au fost aplicate manevrele de resuscitare și primul ajutor, semnalele vitale i-au revenit. Eleva a fost transportat cu elicopterul SMURD la UPU – Spitalul pentru Copii Cluj-Napoca.

  „Echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu a fost solicitat în cursul zilei de astăzi pentru a interveni în cazul unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la Școala Gimnazială Geaca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 11.00, în urma căruia au fost dislocate pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou.

  În momentul sosirii la fața locului salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale.

  Echipajele medicale SMURS și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare. În scurt timp semnalele vitale au revenit, iar victima a fost preluată de către echipajul elicopterului SMURD și transportată la UPU Copii”, a transmis ISU Cluj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: