spot_img
31.5 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăNationalElevii olimpici nu mai trebuie să susţină Evaluarea Naţională

  Elevii olimpici nu mai trebuie să susţină Evaluarea Naţională

  Foto: Freepik

  Elevii olimpici se pot înscrie la liceu, fără să mai susțină Evaluarea Națională 2023, potrivit unui ordin de ministru ce urmează să fie discutat marți, 14 februarie, în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educației, anunță dcnews.ro.

  Este vorba despre absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

  Conform documentului, aceștia pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a reglementat într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere prevăzută în Anexa nr. 2 la Ordinul ME nr. 5243/31.08.2022 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!