spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăNationalFostul polițist Cristian Cioacă, eliberat condiționat. Trupul soției ucise, Elodia, încă negăsit

  Fostul polițist Cristian Cioacă, eliberat condiționat. Trupul soției ucise, Elodia, încă negăsit

  Tribunalul Argeș a emis hotărârea de liberare condiționată pentru Cristian Cioacă, fostul polițist condamnat în 2014 la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

  În 19 iunie 2014, Curtea de Apel Pitești a confirmat sentința definitivă de 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare și interdicția de drepturi pe o perioadă de cinci ani, în cazul lui Cristian Cioacă. Acesta a fost condamnat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, soția sa. Inițial, în prima instanță, Cioacă fusese condamnat la 22 de ani de închisoare. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, în contextul unor tensiuni preexistente generate de relații conflictuale și un divorț iminent, presupus a fi cauzat de aventurile extraconjugale ale cuplului, Cioacă a lovit-o pe Elodia Ghinescu în dormitorul lor, rezultând decesul acesteia. Anchetatorii au evidențiat că în noaptea crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul lor. Trupul Elodiei Ghinescu nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi, iar avocata familiei ei spune că Cioacă nu a plătit despăgubiri nici familiei fostei soții nici copilului lor. Avocata nu consideră corectă decizia instanței de liberare a lui Ciocacă, dar a declarat că nu mai are nici o cale de atac împotriva acesteia.

  Verdictul de liberare este definitiv

  „În temeiul art.425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) C.pr.pen., rap. la art.587 C.pr.pen.: Admite contestaţia formulată de contestatorul C.C.C……… împotriva sentinţei penale nr. 1337/19.07.2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze, În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta instanței.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: