spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalInformații pentru călătorii români/Proteste în Republica Macedonia de Nord

  Informații pentru călătorii români/Proteste în Republica Macedonia de Nord

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aduce la cunoștința cetățenilor români care intenționează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că sindicatul din Administrația Vămilor a declanșat acțiuni de protest, care se vor desfășura până la sfârșitul lunii iunie.

  Potrivit unui comunicat al MAE, lucrătorii vamali vor întrerupe activitatea și vor bloca punctele de control ale frontierei pentru o jumătate de oră.

  În cazul în care revendicările nu vor fi îndeplinite, protestele vor continua și este posibil să apară perturbări suplimentare la frontiera macedoneană în perioada următoare.

  Cetățenii români pot solicita asistență consulară la Ambasada României la Skopje, la numărul de telefon +389 2 3228058. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate, unde vor fi preluate de operatorii call center în regim de permanență.

  De asemenea, pentru situații urgente, cetățenii români pot apela numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +389 70 239 980.

  MAE recomandă călătorilor români consultarea paginilor web skopje.mae.ro și www.mae.ro și reamintește disponibilitatea aplicației „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: