spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăNationalMAE: Activitatea Centrului Rus pentru Cultură şi Ştiinţă din România, suspendată

  MAE: Activitatea Centrului Rus pentru Cultură şi Ştiinţă din România, suspendată

  Activitatea Centrului Rus pentru Cultură şi Ştiinţă din România a fost suspendată, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, precizând că ambasadorul Rusiei la Bucureşti a fost convocat, marţi, la sediul MAE, pentru a i se comunica această decizie, luată întrucât ”Centrul s-a angajat deliberat în acţiuni de prezentare distorsionată a realităţii şi a adevărului istoric”, transmite news.ro.

  ”Din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat marţi, 21 februarie 2023, la sediul MAE, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, pentru a fi notificat cu privire la decizia autorităţilor române de a suspenda activitatea Centrului Rus pentru Cultură şi Ştiinţă din România.

  Ambasadorului rus i-au fost reamintite situaţiile repetate în care Centrul s-a angajat deliberat în acţiuni de prezentare distorsionată a realităţii şi a adevărului istoric la nivelul opiniei publice româneşti. Aceste derapaje s-au intensificat şi au dobândit accente noi, de o gravitate deosebită, în ultima perioadă, după declanşarea de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

  Prin acţiunile derulate, Centrul s-a îndepărtat iremediabil de obiectivele fireşti de consolidare a legăturilor culturale şi s-a transformat, în mod regretabil, într-un instrument de propagandă, dezinformare şi disculpare a crimelor de război ale Federaţiei Ruse din Ucraina”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: