spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăNationalMai multe substanțe noi au fost definite drept droguri. Guvernul a aprobat...

  Mai multe substanțe noi au fost definite drept droguri. Guvernul a aprobat proiectul de lege

  Guvernul a aprobat marți, 22 noiembrie, un proiect de lege care prevede includerea unor substanțe psihoactive noi în definiția termenului „drog”. Potrivit informațiilor transmise într-un comunicat, punerea sub control a acestor substanțe reprezintă o măsură care contribuie la protejarea sănătății, anunță capital.ro.

  Așadar, autoritățile au aprobat un proiect de lege care prevede includerea unor substanțe psihoactive noi în definiția termenului „drog”, dar și implementarea Convenției unice asupra stupefiantelor din 1961 şi Convenției asupra substanțelor psihotrope din 1971, în sensul includerii substanțelor care nu sunt puse în momentul de față sub control național.

  Proiectul de lege aprobat de Cabinetul Ciucă prevede completarea tabelelor-anexă nr. I şi II la Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

  Trebuie menționat că printre psihoactivele introduse care completează tabele-anexă la Legea nr. 143/2000 se află „2-(metilamino)-1-(3-metilfenil) propan-1-1 (3-MMC)” și „1-(3-clorofenil)-2-(metilamino) propan-1-1 (3-CMC)”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: