spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăNationalMark Rutte: Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen

  Mark Rutte: Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen

  Premierul Regatului Ţărilor de Jos Mark Rutte a afirmat că „Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen”, anunță news.ro. El a admis că România a făcut „foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani” în privinţa aderării la Schengen.

  „Olanda nu este, în principiu, împotrivă. Noi spunem că toate ţările care îndeplinesc condiţiile trebuie să adere la spaţiul Schengen. România a făcut foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani. În acelaşi timp, zicem noi că de aderarea la Schengen poate fi vorba când toate condiţiile sunt îndeplinite. Avem şi un mecanism de monitorizare, avem şi un mecanism de colaborare şi verificare, paşii următori vor veni. Trebuie să vedem ce urmează în această procedură şi o să vorbim mai departe, dar Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen”, a declarat Mark Rutte, aflat în România, într-o conferinţă de presă la Cincu.

  De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că este optimist cu privire la acest lucru, însă nu doreşte să facă „o afirmaţie exagerat de optimistă asupra duratei”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: